Nära skjuter ingen hare, men en påkörd hund?!

I morse hade jag hämtat upp en klasskompis och hennes dotter för att samåka till skolan. Miljövänligt kanske, äsch det lät bra iaf =P
hur som helst. på vägen till skolan i västland, körde jag ca 70km/h och rätt som det var, kom en vit stor hund med orange reflexsele springandes ut på vägen!!
Det var rätt höga snövallar så jag såg inte alls hunden förns den var uppe på snövallen och sprang rakt ut i mitt körfält.. Jag tvärbromsade och väjde utåt i mötande filen, självklart kom det ingen mötande bil, men när jag väjde så sprang hunden över till min mötande fil och jag var sjukt nära att köra på den. så då väjjer jag tillbaka till min "ordinarie" fil och tror ni inte hundjäveln vänder igen. 3 gånger var jag så sjukt nära att köra på hundstackaren. jag blir galen när folk inte kan hålla koll på sina djur. visst den hade säkert slitit sig eller rymt men varför var ingen ute och letade? kanske inte var någon som saknade hunden..
med andan i halsen och kramp i foten efter tvärnitningen rullade vi vidare mot skolan. det kom andra bilar bakom och framför mig och jag hoppas att ingen av dom körde på hunden.
snäll som jag är så ringde jag radion, p4, direkt för att rapportera om den lösspringande hunden för jag misstänkte att dom går ut med det före polisen gör något.
sedan satt jag i en lång telefonkö till polisens 11414nr i väntan på att få säga till dom att hunden var lös å vägen. men killen som svarade sa att "nu har jag noterat att du har sett en hund i västland ifall någon ringer in och frågar efter den." hallå!? ska dom inte göra något?
dom kanske har anant eller viktigare saker för sig än att åka ut och fånga en hund som kan orsaka allvarliga krockar med bilar eller tunga fordon. viktigare saker i form av kafferast kanske?!

allting slutade bra för våran del men tankarna svävar i väg på vad som hade hänt om jag hade kört på hunden. förhoppningsvis hade den avlidit direkt så den slapp ligga och lida och min bil hade gått sönder.. inte för att bilen är hela världen men i min värld så är den faktiskt det..
det tog ett tag innan chocken la sig och jag insåg att allt faktiskt gick bra för våran del. chockade men välmående stamplade vi in i klassrummet något försenade..
där inne satt jag och funderade på om jag bromsade tillräckligt hårt.. onödigt grubblandes men typsikt mig. på vägen hem igen såg jag att det var bromsspår på vägen så nej, jag hade nog inte kunnat bromsa så mycket hårdare..

Mycket på gång

Nu är det mycket på gång!
Jag gillar att ha mycket på gång och att flänga och fara hit och dit. Men kan det vara så att det har blivit för mycket?! Ja jag kanske ska erkänna det.
Självklart älskar jag mina utflykter med älskade grannen och dem är ju bara roliga såklart =)
Men det är en massa saker som sker i och runt om mitt liv som jag måste ta tag i. det heter ju så fint "energitjuvar". Men jag funderar på om alla verkligen är det.. nja kanske inte
En del saker är ju roliga och jag väntar med spänning på att få se resultatet men det känns ändå lite läskigt. skärckblandad förtjusning? =P

Det snurrar runt massa kurser i huvudet med. Min USK utbildning är allt anant än som jag vill ha den. Många samtal med Syon och det finns en chans att jag får modifiera om den precis som jag vill ha den. Tierps kommun skriker väl rakt ut men dom inser kanske att dom inte har nåt val. eller jag hoppas att dom inser det. jag vill läsa kurserna som jag väljer och inte dem som kommunen anser att jag SKA läsa.
Vi får se om mitt förslag går igenom.
Det ända sorgliga är att jag from vecka 13(?) och framåt bara går på fredagar mellan 9-13.30 med min klass och i höst kommer jag bara att läsa en kurs med dem. resten kommer att bli distansstudier..
men det återstår att se. blir jag nekad av kommunen så lär dom väl stå ut med mig antar jag =P

Nu har jag fått en känning av att fortsätta jobba med min diabetesuppg så jag kan skicka in den med.


har helvetet lagt sig?

i vanliga fall om något händer eller inte händer så brukar jag stressa och trigga upp mig till max för att jag blir arg till tusen på något. så jag tänkte att det kanske är så i det här fallet med.. visst har jag verkligen blivit riktigt råförbannad men det verkar som inte lägga sig och sjunka in.
annars brukar allt bli bättre om jag lugnar mig i några timmar. men icke! ju mer jag ältar och funderar fram och tillbaka ju mera tycker jag att allt var rätt som lillebror sa. synd bara att INGEN annan har vågat säga det förut. ingen vågar ställa sig emot, och om någon har gjort det har det blivit bråk och sen har dom ingen kontakt mera..

Jag är övertygad om att lillebrors planer kommer bli perfekta. bara han lyssnar på sin syster (och alla andra) om njursten, rökning, kärlkramp och allt annat som vi bankar in i honom bara för att vi är så oroliga och rädda om honom. nu håller jag tummarna för att allt går som planerat.
det kan ni med göra så lovar jag att uppdatera er och avslöjja vad det är jag svamlar om på den fronten =)

Nu har det tagit hus i helvetet!

Jag vill varna känsliga läsare om att följande text innehåller mycket irritation, frustration, gnäll, och SVORDOMAR.

Jag fattar inte att en vuxen människa inte kan prata i klarspråk med en annan vuxen männsika! det jag menar med att "prata" klarspråk är att i lugn och ro sätta sig ner och diskutera vad som inte är bra och vad som är bra. vad man är missnöjd med osv. Men när en vuxen människa inte ens kan göra det utan istället måste skrika, svära, gorma och kränka en annan person för sin egen vinnings skull är det förbannat jobbigt.
framförallt när det gäller någon i min familj som blir kränkt!
Jag klarar inte att någon gör mina brorsor något illa över huvudtaget. Jag kan ta emot skiten men bara dom slipper. överbeskyddande syrra? Ja kanske det men så är det iaf.
Jag har levt med skiten i några år nu och lärt mig att lägga locket på, att det inte är värt att gå in i några menlösa diskussioner som ändå inte leder någonvart förutom att någon får känna sitt herravälde! Vilket jävla fiasko!
Jag hatar skiten och nu blev lillebror också drabbad. Tur som fan att han har mål i mun och kan käfta tillbaka. Jag vet att det tog den här gången och jag står bakom min lillebror och "hejjar". hejjar kanske är fel ord  men jag stöttar honom i det här och tycker att han har rätt.
Om någon har problem kan man väl lika gärna försöka prata om det än att skrika, gorma och svära och gå till personangrepp. Ibland tror jag att *****är så dum att han inte fattar hur jävla bra han har det och har haft. Jag önskar ibland att det ska gå och sätta dit honom på nåt sätt. men det verkar inte så. inte som det går att sätta fingret på iaf, om jag inte går ner i juridiska former och betalar advokat eller nåt sånt, men det har jag inte råd med.

För mig är det helt obegripligt hur man kan vara funtad så!
när man hamnar i kläm är det alltid jobbigt men vad fan, vart tog sunt förnuft, vett och etikett vägen?!
Visst när det gäller arbete kanske det inte finns sunt förnuft eller vett och etikett?
ibland tror jag att det är något man föds med och om man inte föds med det så kan man aldrig utveckla det heller?!
nej nu ska jag försöka hjälpa lillebror med att lösa alla problem som uppstod i vår lugna problemfria vardag.
Suck för människor som tror dom äger och styr allt!


Vilopaus är jag väl värd?!

Nu har jag suttit och skrivit min hemskrivning. och äntligen är jag KLAR med den! känns underbart skönt kan jag lova er. den har tyngt ner min axlar en bra tid nu, men nu är den tyngden borta iaf =)
nu har jag börjat på diabetesuppg som vi har nu under "lovet". klar med 1/3 iaf =) så det känns också rätt skönt.
nu tänker jag vila mig lite i soffan en stund för nu har hjärnan gått på högvarv ett tag och den ska jag försöka få ner i lågvarv.. så borde jag hinna skriva mera innan jag ska hämta kidsen.

Big Brother !!

äntligen har Big Brother börjat igen.
Jag tycker att det är ett riktigt roligt program där jag kan skratta åt andras galenheter =)
däremot blev jag lite besviken för en person som lillebrorsan visste skulle vara med var inte det.. hmm.. misstänker att hon kommer in som en joker eller liknande =P ingen aning utan bara spekulationer =)

3-rätters med girlsen

haft en mysig söndag kväll med Therese, Connie och Carro, hemma hos therese där hon bjöd på trerätters =)  riktigt gott trots att jag möttes av bränt os i hallen =P
Har skrattat mycket och vi är nog lika galna allihopa =) haha, men hur trist vore inte livet om ingen var galen?! =)
För trist skulle jag tro..


Är Försäkringskassan IQ-befriade?

Ja ibland kan man verkligen undra ordentligt.
Här om veckan fick min sambo ett brev från försäkringskassan där första stycket lyder så här (citerar):

" Du får det här brevet därför att Försäkringskassan har fått uppgift från My (barnens andre förälder) om att du och My kommer att bo tillsammans från och med den 1 mars 2011."

för att klargöra..
det är ju bra att dom berättar för Jimmy att jag är barnens andre förälder, som om han inte vet det liksom..
 likaså att dom skriver att vi flyttar ihop igen from den 1 mars.. borde inte han redan veta det i så fall eller behövs det verkligen ett brev från försäkringskassan för att upplysa honom om det? =P

Längre ner i brevet står det:
" Du har möjlighet att lämna synpunkter senast den 22 februari 2011."
skrattretande till tusen enligt oss =)

vad ska han ringa och lämna synpunkter om.. att jag är barnens andre förälder eller att vi ska flytta ihop?

jag skrattade så tårarna rann när jag läste brevet, practical joke eller dolda kameran?

Efterbliven?

Om man ligger efter i skolan, betyder det då att man ät efterbliven?

jag ligger efter så grymt mycket tyvärr. fast inte så att jag har varit lat eller så utan det beror på att barnen har vart sjuka rätt mycket den senaste tiden.

men nästa vecka har vi "sportlov" vilker betyder att vi har massa hemuppgifter att göra men inga lektioner..
så i bästa fall är barnen friskare än någonsin och jag hinner plugga ikapp allt.
som att inte det är nog så ska vi tömma och städa ur lgh tills den sista februari för då ska vi vara ute ur den. eller vi, det är ju jag..

förresten nya bilen är suverän =)

straffbar myskväll med barnen

igår hade jag och barnen en riktig myskväll med godis, chips och läsk (små mängder).
vi tittade på barnkanalen och alla tyckte att "den flygande mattan"- programmet var riktigt roligt.
dom fick vara uppe extra länge.
Molly somnade vid 21tiden medan Ludde inte kunde sova så han slocknade i mitt knä vid 22.30 tiden.

vi hade vart till ikea i uppsala på dagen så dom som middag i bilen och tyvärr alldeles för sent..

i tron om att få en välförtjänt sovmorgon för att dom var uppe sent gick i kras väldigt tidigt..
sambons väckarklocka ringde alldeles för tidigt och för många gånger för han skulle upp och jobba. och barnen hade tydligen kommit in till oss under natten så kl 6.30 var det full rulle här hemma. full rulle på barnen men inte på mamman.. suck!
det var "straffet" för att dom fick vara uppe igår..  ( i vanliga fall hade dom sovit till minst 8tiden)
inte nog med att vakna grymt tidigt så var dom på allt annat än deras bästa humör..

efter välling och film på morgonkvisten så är dom återigen världens mest underbar barn =)
däremot är jag för trött men Jimmy kommer hem så snart han mjölkat klart så jag kan få vila lite till.

omstruktureringar i livet

Ja jag håller på att pysslar, pixar och trixar för att få mitt liv så lugnt, stressfritt och rofyllt som möjligt. låter som en utopi i min värld men kanske som en självklarhet i nån annans värld, vad vet jag.
nu är det fokus på mitt liv i min blogg =P

än så länge är jag lite hemlighetsfull om vad det är för prioriteringar jag gör eller kommer att göra längre fram tills allt är spikat med de inblandade..
vill ju inte gå ut med något i förväg menar jag.
men får jag igenom detta så känns min tillvaro så himla mycket lugnare och jag hinner ikapp med allt som har "förfallit" under en lång period i mitt liv.

som ni säkert vet så är ju My+stress= kaos, omöjligt, livsfarligt, allmänt kasst!
nä så det får jag ändra på. som om det alltid är så lätt, nej du.

jag känner av stressen på flera olika sätt. från gymnasiet när jag fick magkatarr och när jag känner av den är det "bara" att dra i först nödbromsen, ifall jag inte märker av den så har jag en extra nödbroms så ser till att tåget stoppas direkt.. vilket är domningar i armarna, migrän, ofokuserad (värre än vanligt), koncentrationssvårigheter, supertrött, ingen energi alls, sömnlöshet m.m ja samma tecken som jag hade när jag gick in i väggen. dessa nödbromsar kommer lite olika i varierande form men nu har jag "turen" som har märkt att båda mina har dragits åt samtidigt.. =S

första prio i mitt liv:
* tömma resten och städa ur lgh!! men musten går ur mig på en gång vid blotta tanken.

därefter kan jag göra en lååång lista över måsten, borden, ska göras, måste orka till osv..

men det får jag ta pö om pö och sluta grubbla över nu. men det är ju det som är problemet, att jag går och grubblar över allt så mycket.
nu ska jag försöka skingra tankarna och alla måsten med att försöka få några timmars sömn. förhoppningsvis blir det iaf 3h i sträck och sen kanske 2-3h efter det osammanhängade..

Ny bil, nytt liv?!

Hur länge gick det som jag var utan bil egentligen??
jag tror att det var ca 5 dagar.. 5 jobbiga dagar. inte egentligen för det är ju bara ett av alla i-landsproblem som vi har här.. men att alltid ha haft tillgång till bil de senaste, hmm 8åren, gör ju att man blir väldigt van av att alltid ha en bil.. när den fungerar vill säga.
men en av dagarna var det svinkallt och snöstorm.. skulle hämta barnen på dagis och satt hemma och pluggade in i det sista för att sen ta bilen till dagis. men icke! stod ingen bil på garageuppfarten så det blev till att gå in igen och klä på sig allt man hade i hallen för att gå till dagis sen. hämtade mina två trötta barn som jag drog hem i Mollys "sovarvagn" på dagis.
dagen efter vart en stressig morgon med att jag försov mig eller vad det nu var som gjorde att jag tänkte "om jag inte hinner med bussen kan jag ju ta bilen" men nej du! det gick ju inte det heller.. stressad till max för att hinna med bussen..

Ja det går väldigt snabbt att vänja sig vid att ha bil men tar en evighet att vänja sig vid att inte ha en bil, typ som cigaretter eller nåt, för att dra en dålig jämförelse..

men så i söndags åkte jimmy och jag upp till örnsköldsvik, sisodär 43mil enkel resa, för att köpa en bil till mig. det var riktigt halt och vi hamnade bakom 5 (!!) lastbilar som alla hade 8bilar på släpet.. inte det lättaste att köra om dom i blixthalka kan jag lova. dessutom fick vi lov att köra om alla 5 tre gången för vi och dom stannade om vart annat så det var riktigt drygt. en av lastbilarna fick ett ordentligt ställ framför oss så släpet sladdade ut i den andra filen, läskigt att ligga efter och se det. ingen olycka skedde men otäckt när man tänker på vad som kunde ha skett.

väglaget gjorde att våran tidsplanering inte höll något vidare. åkte hemifrån kl 9 på morgonen och var inte hemma igen förns 00.30. jag var helt slut i sundsvall på tillbakavägen och gjorde allt för att få Jimmy att inse att det är farligt att köra hem när jag var så trött, men han ville hem så det blev ingen hotellnatt tyvärr. men mycket socker och redbull och samtal med jimmy i den andra bilen gjorde att hemresan gick bra. jag körde den nya bilen hela vägen hem =)

sen vill jag tillägga att jag är supernöjd med nya bilen!! Jimmy fick ju som sagt välja allt denna gång men jag hade några önskningar om bakhjulsdrigt och värme i bilen.
Jag fick:
* bakhjulsdrift
* VÄRME fungerar utmärkt och varmt som fasikens blir det, underbart!
* centrallås med "blipp"funktion (gick inte att låsa bmw:n)
* stolsvärmare som funkar! (fanns inte alls i förra bilen)
* diesel
* alla lysen fungerar och extraljusen med (bara halvljuset funkade på bmwn)

ja jag kan nog hålla på i all oändlighet om alla fördelar med denna bil men det blir nog rätt trist läsning för er..
men jag är nöjd och att ha en bil med värme är ju rena lyxen!!
blev en ny cdstereo i den för det satt en gammal bandare i från 1867 eller så.. nä bort med skiten och in med en cdspelare. dessutom med usb uttag vilket är suveränt eftersom alla skivor har en tendens att bli så hackiga..
för den som undrar kan jag meddela att det är en lika dan merca som Jimmy har i exakt samma färg (skitful med skitsamma) fast en sedanare.. så nu (när han har lagat sin bil förståss) kommer det att stå två exakt likadana bilar med samma färg på uppfarten =P en kombi och en vanlig.. hehe

sveriges värsta bilförare

Vaknade i en renbäddad säng (igår) men väldigt blött..
Vi sa igår att vi borde ha ett skyddsplast i sängen med tanke på att barnen kommer upp till oss på nätterna emellanåt. inatt var en sån natt, vi vaknade av en olycka i sängen. typsikt!
Aja, sånt som händer..

Gud vilket fint väder det är ute! idag ska vi ut och skotta snö kanske, det vore väl en passande uppgift nu när det har kommit några dm snö till, som om det inte räckte innan liksom. Sen blir det en vända till konsum för att handla lite lördagsgodis. tänk att barnen sköter sig så optimalt och snällt när vi går till och från affären bara för att det ligger lite godis i kassen =P

I går tittade jag och jimmy på sveriges värsta bilförare när Ludde kom. Han hade lekt i sitt rum lite och innan han skulle sova fick han titta på programmet med oss som vi hade spelat in. han älskade det. så nu på morgonen var han väldigt ivrig om att visa det för Molly och titta på när förarna möter en lastmaskin i skogen och flera av dom kör av. han gillar det skarpt! så nu är det andra vändan som den visas. Motorintresse?! =P

Appropå motorintresse så drömde jag att jag köpte en rallybil för 2000kr och jag hade aldrig kört riktigt rally och nu körde jag fram till startlinjen.. det fanns väldigt mycket golvutrymme och en rund lite typ knapp längst upp till höger i bilen, som var bromsen. hur lätt var den att hitta när det gick fort?! det fanns ingen gas eller koppling och det var inte heller automat, så fråga är om det var en flintabil ändå?! Ja jag kan drömma precis vad som helst kan jag lova =) ja med den bilen borde vem som helst bli sveriges värsta bilförare =P

nu ska jag ringa jimmy, som jobbar, och kolla hur vi styr upp dagen med våra hemliga planer =P

Update

jag känner att jag har missat att uppdatera er om lite som händer i mitt liv. en blandning av roligt vetande och ointressant vetande =P

För några dagar sedan var jag till gävle, Specsavers där jag har min optiker. jag ser ju så konstigt hela tiden och synen är allmänt skum, så lika bra att boka ytterligare en ny tid och knata dit. Jag var där senast i somras men då var allt som det brukade vara. inga försämringar där inte.

Men nu gjorde dom ett syntest för när jag tittar framåt så känns det som om att ögonen ser olika långt.. vet inte hur jag ska förklara det men det är skumt..
Efter undersökningen så sa optikern:
- Ja du har ju en aningens försämrad syn på båda ögonen, men frågan är ju om det blir bra med starkare glas?? jag gör så att jag skriver en remiss till Akademiskas ögonavdelning istället.

Gissa om jag blev chockad!! vaddå till ackis liksom!!
Men tydligen så har jag någon form av skelning på nära håll som inte unga personer ska ha. så hon sa att jag går före i kön, " du går före alla gamla med gråstarr, för dom kan ändå inte göra något åt dom" sa optikern.. haha lite roligt men ändå tragiskt på något vis. men fine för mig, jag kan gå före =P
På Akademiska ska dom göra någon undersökning på ögonen för att se om jag klarar mig med enbart glasögon eller om det blir aktuellt med operation, jag förstår inte riktigt det där men så sa hon iaf..

anledningen till att jag ser så konstigt är för att när alla tittar rakt fram så ser vi rakt med ögonen. men när alla, oavsett synfel eller inte, tittar neråt tex när du läser en bok. så ska ögonen gå lite inåt för att man ska kunna läsa texten bra. men mina ögon går för mycket innåt så därför ser jag helt knasigt.. jag kan hoppa mellan raderna hela tiden och det är ju jäkligt drygt när jag pluggar och läser så mycket som jag gör.

men men optikern sa att det brukar vara kort väntetid så jag borde får nån tid om ca 2månader. HALLÅ!? kort väntetid.. det är ju nu jag pluggar och behöver hjälp.. aja vänta två månader lär jag ju göra minst. känns som jag hinner gå ut utb till uska innan jag får koll på ögonen..


för övrigt så har vi haft supermycket i skolan och har det fortfarande. det verkar inte ge med sig heller. vi försöker komma på olika lösningar på förbättringar men det är svårt att göra förbättringar till oss nu som redan går utb. kanske blir bättre för dom som kommer efter oss om inte annat..

om ni vill veta något onödigt vetande så har jag tagit bort en leverfläck på ryggen, presic vid Bh bandet som kliat och gjort ont alldeles för länge. sen gjorde det ju inte saker bättre att vi pratade om leverfläckar i skolan så jag blev ordentligt uppskrämd =/ men nu är den borta iaf och stygnen ska tas bort idag.. hatar att ta bort stygn!! men det är ju bara två stycken så jag överlever nog.

nu ska jag kolla till Molly som har sovit i tre timmar, men det är klart. hon var ju vaken inatt med när hon hade falsk krupp igen. så därför får hon sova länge idag.

Vab & skola, funkar det?

hmm, barnen är sjuka igen..
men den här gången är jag "glad" över att båda blev lika sjuka samtidigt.
förstå mig rätt för när en av dom är sjuk så brukar den andra bli sjuk när den första blir frisk.. så jag hoppas att det inte blir dubbelt så många dagars frånvaro från skolan denna gång. men som sagt, jag hoppas, räcker det?

Just nu är vi hos deras farmor och farfar i ett tomt hus. alla andra jobbar. när farmorn kommer hem ska hon få ta bort mina två stygn på ryggen. har haft helt otrolig tur för båda somnade samtidt nu så då hinner jag plugga i kapp det jag missar i skolan. synd bara att jag ligger så mycket efter. men jag anar, emmelanåt, ett ljus i tunneln. frågan är bara om det är närmare målet eller döden?!

nej nu måste jag dyka ner i böckerna på en gång, nu går jag från primärurin till sekunderurin =P


skoldag

måste få gnälla ordentligt över att mitt roliga och välskrivna (!haha!) inlägg om skolan, morgondagen och min sons kommentar försvann. jävla skit!
varför har ingen kommit på att allt ska autosparas på två ställen, som backup på datorn för?! hade underlättat mitt liv vid ett flertal tillfällen faktiskt. men nej nu är det inte så =S

jo det Ludde och jag diskuterade i morse var vad jag gjorde i skolan egentligen.
Jag berättade att jag precis har lärt mig hur det blir kiss och bajs (sån ålder) i magen och hur det åker för att sen komma ut.. han var väldigt fundersam...
jag beskrev att kisset hamnade i en urinblåsa men det förstod han inte vad det var (såklart) så jag beskrev att det var som en burk i magen som kisset hamnade i.. han var tyst en stund ochsen skrattade han åt mig och sa  "nä du skojjar mamma" haha sötnos! inte lätt att förstå allt och inte alls lätt att förklara för små barn så komplicerade saker =S men vi fick oss ett gott skratt båda två och det är väl huvudsaken?!


**Bölar** =(

Fick ett samtal för några timmar sen från min sambo som jobbade:

- Hej älskling, vad gör du?
- Jag sitter och skriver på min hemtenta..
- Jaha vill du ha fika sällskap??
- Va?! Nä kommer simon och hämtar bilen? (magkänsla)
- Mmm så du måste gå ut på en gång och plocka ur allt du ska ha ur bilen för dom är redan på väg, leta upp regbeviset med.
- Jaha??! Äh ok.. Men jag har ju inte ens fått tagit en "avskedstur" med bilen..

ja sen tog samtalet slut typ..

Men hallå! jag fick ju inte ens hinna smälta att den skulle bli såld idag!! visst vi hade ju redan "sålt" den till dom men jag hade inte räknat med att dom skulle hämta den idag.. chock?! svar ja!

Min älskade lilla pärla som hade för hög HC-halt på besiktningen bl.a.
Sorg i mitt hjärta.

Ja jag är helt galen som har så mycket känslor för en bil! men det är jag i ett nötskal.
det var den roligaste bil jag har haft!! visst det är ju en 6:a i den och ettan hoppade ur med jämna mellanrum, men ändå! Jag drog ju en kompis med den på E4:an när jag skulle toppa bilen, som jag alltid gör med alla bilar vi har.. men jag vart feg och fegade ur när det gick 210km/h.. men den hade lite mer att ge innan motorstoppen hade slagit i, men den varvade som fan =) ska tilläggas att jag vann racet mot min kompis! där fick han så han teg =P

har chockat andra killar i andra bilar med att blåsa om dom, och det är lika roligt varje gång som dom ska tävla med mig och dom ser att det är en tjej bakom ratten, HAHA! där fick dom så dom teg. och nej, inte drog dom mig heller =P
(nej mina barn var aldrig med i bilen när det gick över den lagliga hastigheten, sambon ville att jag alltid skulle ha barnen med mig för då körde jag lagligt =)

Jag har svårt att smälta att bilen ska gå som isracing bil =( så till helgen är den säkert helt sönderkörd, bulig och smälld överallt =( *grina*

nej jag ska gråta ut hos Felicia imorgon. Hon & jag med våra "problem"

Ps. tror ni inte att det körde ihop sig imorgon då, med att Ludde ev är sjuk och jag MÅSTE ha bil... typiskt! =/

hemlighetsfulla jag

Ja idag är jag hemlighetsfull och det vill jag vara ett tag till =)
antingen så avslöjjar jag hemligheten på söndag eller tisdag. det återstår att se =P
för er nyfikna; tro inte på vad mina barn säger om "bebis" och "lillasyster" för det är inte sant. Ingen mer bebis här inte. så min hemlighet är nåt annat!

I-lands problem

Ja just nu har vi ett I-lands problem i vår familj.
Mini bil, min underbara bil, är det körförbud på på fredag =( med en sorg i hjärtat ska den säljas för 3000kr till nån som ska ha den för att köra sönder på isen.. Känns väldigt jobbigt.. men egentligen är det ju så att om vi säljer en bil så är det inte våran sak att lägga sig i vad köparen har bilen till.
Men ändå kan jag inte låta bli. Jag älskar den där bilen och den är så himla rolig att köra =) Lovely!

SÅ nu står vi i valet och kvalet över vilken bil jag ska ha. visserligen får vi inte tag på en hyffsad bil för 3000kr  men med mera pengar (vart får vi dom ifrån??) så kanske vi kan köpa en vettigare bil.
Dessvärre har mina "krav" på bil blivit några fler.. eller krav kanske det inte är men önskningar..
* bakhjulsdrift
* fungerande värme
* diesel
* manuell
så det är inte det lättaste att hitta i våran prisklass... många dieselbilar har ju automat men det vill jag inte ha..

ja känns rätt dumt att ha detta problem när det finns barn som inte har tak över huvudet eller mat i världen =S

Snusande barn på dagis

Ja herregud, vart ska det här sluta??
Igår när vi åt middag så berättade Ludde att han hade ätit snus på dagis. vi frågade vart han hade fått snuset av och han svarade att han fick det av Noel och att dom hade snusat. Sen frågade jag vart Noel hade fått snuset ifrån. då svarar ludde att det hade dom köpt av Julia.
(Ludde, Noel och Julia ska fylla 4år i år=)

vart får dom allt i från??
jo största sannolikheten är ju att det kommer från oss föräldrar.
Men i det här fallet är vi helt oskyldiga för varken jag eller jimmy snusar eller röker..
men lite roligt är dewt faktiskt att höra om deras påhitt på dagis =)
hade dom vart äldre hade vi fått börja reda ut vem det är som langar snus till dom. men tack gode gud att det är långt kvar dit och att det inte var så redan =)
 

Min (stressiga?) vardag

Var ett tag sen jag skrev och känner hur jag behöver skriva av mig allt.
men istället tänkte jag berätta om hur min dag har sett ut idag och den ser mer eller mindre ut såhär..

07.00 vaknade, gick upp och la fram kläderna till Ludde och Molly. sen tog sambon över och lämnade dom på dagis.
7.15 duschade
7.30 packa väskan super snabbt och sen rafsa ihop nåt ätbart ur kylen. blev en macka, en risifrutti och äppelpaj med vanlijsås. ( ja jag vet att min lunch bestod av äppelpaj, men när det inte finns nån matlåda så vad gör man=)
7.35 invänta sambon som kommer från dagis som jag får skjuts av en bit för att sen åka resten av biten till skolan med buss. men först ska vi plocka ur miljoners med pinaler från min lgh, ur bakluckan.
8,00 brassa till skärplinge för att hinna med bussen
8.45 i Tierp och jag och A-K går till skolan
9,00 skolan börjar och håller på till 13,00 inkl raster
13,00 Connie och jag går till konsum för att handla nåt ätbart och sen tillbaka till skolan för att plugga ännu mera till kl 16,00
16,10 går bussen hem igen,
16,45 snabbt till dagis för att hämta mina juveler. klä på dom..
17,05 stressa ut från dagis med andan i halsen för att dom stängde kl 17,00 idag.
17.20 hemma efter att ha lånat "dagisvagnen" hem med platta däck runtom och Ludde på ståbräda. Inte ett dugg jävla tungt!! No shit! helt slut när jag kom hem kan jag lova. ibland undrar jag vem fan det var som uppfann lufthjul!?
17.30 roa barnen med något så jag kan laga mat. börja med matlagningen.
17,35 första vändan att tömma pottan och sen fick jag göra det typ 6gånger till. förstår inte att dom tycker det är så  kul att tävla i vem som kissar flest gånger eller bajsar mest.. men det är mina trollungar det =)

18,20 maten är klart, ÄNTLIGEN!
19,00 ätit upp maten, shit nu kom jag på att dom inte fick katrinplommonpure till efterrätt för att motverka förstoppning i morgon igen.. skit också!
19,15 duscha dom och sen tandborstning.
19,30 lägga barnen samtidigt som jag måste plocka i och starta både diskmaskinen och tvättmaskinen. samt göra välling.
19,35 däckar i soffan, egentligen, men tar upp datorn för att skriva klart om sjukdomarna så Connie och Therese får sin del av det hela. skönt när man kan dela upp skolarbetet lite så det inte blir övermäktigt, vilket det redan är i skolan.
21,30 äntligen klar med det och jag sitter här på bloggen hetl hjärndöd och slut!!

kanske dags att plocka ur diskmaskinen, starta tumlaren, ta upp Ludde på pottan, städa lite, kvällsfika... hmm.. nej jag är inte stressad eller så. för att citera : "nä ja e int´ bitter" =)

sen vill jag tillägga att det här var en riktigt bra dag.
Jag hade energi som har räckt ända tills nu, barnen var supersnälla vid hämtningen på dagis. väl hemma har dom lekt jättefint och snällt tillsammans. duschningen gick kanon och likaså läggningen. Lovely!

Undrar om jag har någon egentid idag? nu kanske på bloggen? hmm.. nä nu ropar tvättstugan.

Dagens bästa! =)

jag måste förresten dela med mig av dagens bästa och roligaste kommentarer från mina underbara världsbästa barn =)

Först var vi in på Cubus och där frågade utspelades följande dialog mellan min dotter och butikdbiträdet:

- hej, va hetej du?
(butiksbiträdet svarade vad hon nu hette=)
-jaha svarade dottern
- vad heter du då? sa biträdet
-Lisa svarade min dotter =)

Det roliga var att min dotter inte alls heter Lisa utan Molly. HOn blev helt överlycklig över att hon lyckades lura biträdet. likadant gjorde hon inne på h&m och lindex. alla gick på samma sak men där var storebror Ludde snabb att avslöjja Molly =) så roliga =)

I bilen på väg till gävle höll jag och barnen på att diskutera vilka som dom lekte med på dagis och vilka som var deras kompisar. (dom har ju insett att dom inte gillar alla)
så jag frågar:
- vem är din bästa kompis på dagis?
Ludde svarar:
- Men mamma, det är ju du som är min bästa vän!

kan man göra annat än att smälta? mitt mammahjärta blev glödhett och jag växte nog en halvmeter till =)

Fullrulle

Idag har vart en mysig dag med mina barn =)
vi var in till gävle och shoppade nya kläder till dom eftersom dom har vuxit ur så mycket kläder. herregud så stora dom blir och dom pratar på som bara den. hinner knappt med i svängarna =) men riktigt kul är det och vilka diskussioner vi har hela familjen runt frukost/middagsbordet =)

väl hemma igen från stan var barnen lite trötta och dom fick titta på dagens inköpta filmer. Mumintrollen och Åsnans (shrek) egna film.

Kvällen avslutade med Tacos, kladdkaka och lite godis. nu är det läggdags för dom små..

Stress, stress och åter stress

Så känns mitt liv just nu. förra veckan var jag bara i skolan en dag och gissa om jag har missat mycket de andra dagarna! herregud! och imorgon har jag prov på det jag har missat.
när jag kom hem från skolan idag däckade jag i soffan och sov i 2h och sen hade jag ordentlig huvudvärk hela em och trots värktablett så gick det inte över, vart inte ens bättre!

så jag gav upp tanken på ett G imorgon. jag vill ju helst ha högsta betyg i ämnena men försöker sänka mina krav på mig själv, för hur stressande är det inte med prestationskrav?!
men hjärnan samarbetar inte riktigt på den fronten.

Men det har känts helt hopplöst att skriva prov på något som jag varken förstår eller kan. Men när jag insett att jag har gett upp att försöka plugga tills imorgon så kom jag på den geniala ideen att kolla på 1177.se och vips så har jag pluggat i några timmar för huvudvärken har släppt!! underbart!
men nu har den kommit igen men det känns mera som att jag har tryckt in kunskaper från en falukorv i en prinskorvs skinn.. påträngande?! jag med mina liknelser, inte dom bästa men jag förstår iaf =P

nu ska jag titta på nåt som jag har inspelat på boxern och "vila" hjärnan lite från allt pluggande, för sen ska jag gå igenom allt igen för att checka läget. äntligen har jag se betyget "G" i siktet =) i bästa fall högre,men det återstår att se imorgon =)

jo för er som undrar hur det gick i onsdags.. Fett uppåt kan jag lova. om det är kontigt? nä inte alls och gott var det =P

Vägning Viktväktarna.

Idag är sista dagen som jag väger mig som månadsmedlem på Viktväktarna för ett tag.
Just nu läggs allt fokus på min familj och skolan. Viktväktarna tar för mycket tid och blir stress i mitt liv nu och som ni vet, ni som följer blogge, så är jag på "städhumör" av alla mina energitjuvar.

Jag återkommer om viktresultatet.. men jag har inga förväntningar på att jag ska ha gått ner i vikt den här veckan.


Droppa Psykologin - en börda

japp, nu vankas det raka vägen till Syon och till Läraren i psykologi i skolan.
Jag har bestämt mig för att hoppa av den kursen på skolan i  min utbildning till undersköterska, för jag har redan VG i betyg från gymnasiet och det är ju samma kurs, så lika bra att hoppa av för jag känner mig stressad för att inte hinna med de andra ämnena, men nu känns det lättare =)

så istället för att gå på psykologin imorgon ska jag plugga i skolan inför provet på fredag.

Bye Bye företag!

Nu har jag gjort det mesta av det sista som ska göras i mitt företag.
Jag har haft hand om viktväktarna sedan aug/sept 09 och fram till i våras, för då gick jag in i väggen.
Vid årsskiftet som var lade jag ner mitt företag för jag har slutat som konsulent på viktväktarna.
Jag är ju även utbildad coach och hade tänkt jobba som coach i mitt företag men det kändes för svårt att hanka sig fram, rent ekonomiskt i början, vilket vi inte hade råd med. så nu har jag lagt ner mitt företag.

Jag har dragit mig för att sätta mig och sammanfatta alla utställda fakturor och andra papper som ska till revisorn. Men äntligen fick jag något konstigt ryck och har fixat det allra flesta! Gissa om det är en stor sten som har släppts från mina axlar! Tung var den med!
Men nu är det bara några små gruskorn kvar som jag ska fixa i veckan. jag väntar in några fakturaunderlag med från några som jag jobbat för i mitt företag men annars så ska revisorn få göra sitt så han kan göra ett bokslut. sen ska min kontakt hjälpa mig att fixa med deklarationen ivår. ska bli spännande att se om det blir någon skattechock eller inte =S

Men som sagt, en stor sten har lossnat från mina axlar och det var ju även en "energitjuv" och stressmoment i mitt liv, kan jag lova!!

Bye Bye företag!!

Bilbyte??

Ja herregud, hur många gånger har jag uppdaterat bloggen idag?? Jag har pingat varje gång och det har ökat antalet läsare redan, så det är super roligt  =)

För er som följer bloggen regelbundet kan det bli mycket att läsa vissa dagar när jag har mycket i mina tankar som jag behöver få utlopp för på något sätt. Idag är en sådan dag.
Vad ska jag göra av alla mina funderingar, ibland (idag) funderar jag så mycket att jag varken får ro till att sova eller plugga. tankarna far omkring i huvudet så jag nästan blir yr. jag kommer på massa olika galna saker som jag vill få gjort, ha eller göra om till. Det mesta rör huset och inredning bla. som igår med tvättstugan, visserligen har vi pratat om det länge men vi har inte fått tummen ur arslet rent ut sagt och tagit oss för det. istället har vi varit värdelöst lata och däckat i soffan efter dom små juvelerna har gått i säng. men inte igår, inte helt iaf, igår var vi duktiga, min sambo var duktigast för han är den händige i det här huset. jag är också händig. jag kan ordna saker själv i min hjärna men hur slutar det. jo att jag har sönder barnens leksaker eller andra saker i huset för att jag är i min dotters "jag- kan - själv-ålder".
sambon säger att när jag inte få ihop eller itu saker för att laga dom så tar jag i utav bara fan, i ren envishet, för annars är jag nog världens svagste mamma. men när jag tar i blir jag grymt stark och då går saker sönder.
när jag diskar tex så diskar jag sönder medicinmått, träknivar och vette fasikens allt som komme ri min väg. går det inte sönder så bular jag till nåt..
hur kom jag inte på det här nu då??! så fort jag har "fria" händer i mitt skrivande så svamlar jag omkring bland olika saker,men så är det i mitt huvud och då blir jag ju iaf av med 0,1% av allt..

det jag skulle skriva om är vårat eventuella bilbyte..
sambon funderar på att sälja min bil och kollar på blocket.se efter ny.
i vanliga fall har jag massa åsikter om bilar hit och dit, och hur har inte det slutat? jo i en massa kassa bilar som bara går sönder hej vilt!
Nej den här gången får han bestämma. Annars brukar jag ha det slutgiltiga ordet på vilken bil JAG ska ha. jag brukar vilja ha en bil med, värme, stolvärme, AC, drag, bakhjulsdrift, hel framruta, och en massa andra saker. de flesta saker har blivit tillagt för att jag har haft trasiga bilar med olika fel. som saaben jag hade sist som det inte gick att få i backen i, som alla med saab vet så går det inte att få ur nyckeln om man inte får i backen..

men där här gången är det annorlunda. det enda kraven jag har är som vanligt att jag vill ha bakhjulsdrift (trots att de flesta bilar jag haft har vart framhjulsdrivna, men det är ju bara skit=) sen vill jag att det ska gå att få värme i bilen. kanske självklara val för vissa men inte för mig. bilen jag har nu finns det värme i när den står på tomgång.. och hur lång tid tar det inte att ta sig fram i tomgång =P haha!
nej så åka i -20grader med två små barn i några bil är grymt kallt. är man ute och leker så rör man ju sig och då blir det inte lika kallt. men sitta still i en bil utan värme är hemskt. så bakhjulsdrift och värme vore lyx för mig.

sen skulle jag uppskatta om framrutan på förarsidan går att veva ner, tex i max-drive-in eller att torkarbladen fungerar som dom ska. är det förhöga krav? drömmen är ju ac men som sagt det är ju en dröm, en vision! en dag då ska jag ha ac i bilen =)

så vi får se hur det hela slutar med bilbytet. just nu är vi inne på nån merca typ c180 eller likande för min sambo har en sån och han har en sån och tycker att dom är så bra bilar. då vill jag tillägga att hans bil har stått i några månader för att den är trasig =) komiskt va?! det är återigen nåt fel som är trasigt, än så länge är felet anonymt!

Flyttanmälan

Gud var mycket det är som jag måste ordna med för att flytta. Säga upp elavtal, hemförsäkring, adressändring, säga upp bidrag från f-kassan m.m. som om det inte är nog med flytten i sig?!

sen har jag den underbara turen att jag måste lämna in bokföringen till mitt företag för länge sen som fortfarande inte har blivit gjort, och vart har alla dom papprena tagit vägen i flytten? hmm, ja spännande arbete det där. I år ska bokslutet göras och det ska in i deklarationen. Jobbigt värre men tur att jag har underbar och pålitlig hjälp med deklarationen. visar sig om jag åker på en ordentlig skattesmäll eller inte. jag vore enormt glad om jag får tillbaka på skatten, men det är nog att ha höga förväntningar, så + - 0 vore ju underbart =)

nej nu ska jag återgå till alla telefonköer och gud vet allt i denna värld! verkar inte som om det ska vara "lätt" att flytta!!

Locka läsare till bloggen =)

jag tycker att läsarantalet ska höjas rejält. jag vet att nära och kära redan läser bloggen och det är superkul! men jag vill ha fler som läser den regelbundet. så om ni har en blogg får ni gärna länka till min och meddela mig det så länkar jag till eran med.  <3


Jag har placerat min blogg i <a href="http://bloggkartan.se/registrera/24618/tierp">Tierp</a> på <a href="http://bloggkartan.se">bloggkartan.se</a>!

minska ner stressen i mitt liv

Ja nu är det gjort.
Jag har valt att säga upp mitt medlemskap på viktväktarna. Får se om det blir en månad till eller inte. tror inte det blev uppsagt 72timmar före sista dag, men det visar sig. Det är så stressigt med skolan och allt just nu och än så länge får det ligga på is. självklart ska jag fortsätta att äta nyttigt och skriva checklista men jag hinner inte väga mig varje vecka, eller knappt någon vecka för det är så långa dagar i skolan och sen behöver jag plugga på kvällstid.. fast jag är slut som det är.

Men min magkatarr har gjort sig påmind igen och minsta lilla stress får mig att balla ur totalt. därför håller jag på att "utrota" stressmoment i mitt liv. bla att hoppa av psykologi kursen som jag redan har betyg i och viktväktarna. jag kommer att väga mig någon gång/ månad men då betalar jag som veckomedlem istället.  får se hur det funkar och känner jag att jag har tid igen så blir jag månadsmedlem igen för det är ändå det bästa och billigaste sättet att vara medlem på.

men som sagt, bara jag får mindre stress i mitt liv just nu så är jag nöjd. får se om mina och "c" i klassens funderingar går att göra till verklighet, för i så fall skulle det vara helt optimal lösning på allt! jag låter det vara lite hemligt än så länge.

Hoppa av??

Idag står det pluggning på schemat kan jag säga! känns overkligt att kunna allt till provet tills fredag samt det på måndag.. men det är värt att göra ett försök. jag försöker lugna mig med att ett G i betyg duger.. men någonstans känns det fel. Vill ju ha högsta betyg!! vi får se vad det hela leder till. kanske får komplettera upp provet med nån utgift för läraren vet ju vad jag kämpar mot =)

Jag funderar allvarligt att hoppa över psykologikursen på skolan. Jag har läst psykologi A i gymnasiet och fick VG i betyg så det får jag vara nöjd med. skolan känns redan stressig som den är eftersom vi, inkl psykologikursen, läser 250% så det är ju betydligt mer än heltdig och det känns kan jag lova. Jag får ju magsår bara vid tanken på att barnen ska vara sjuka mer än dom redan vart. man missar hur mycket som helst i skolan när man inte är där. Självklart går barnen före, men jag måste även få ihop allt med skolan annars fattas det ju en inkomst i familjen och då blir det inte ens knapert utan helt omöjligt. även om min "inkomst" är studielån så är det iaf pengar att leva för i nuläget.

Nej dags att dyka ner i studieböckerna ifall dagis ringer och säger att dom är sjuka eller nåt. vågar inte chansa.

ps. det var inte nu som tvättstugan var rökfylld utan nästan när vi hade flyttat hit för nästan 2år sen. det kanske inte framgick.  men det vart jättefint i tvättstugan nu. möblerat och städat. "bara" andra halvan kvar. Gud jag är så tacksam att tvättstugan ligger i källaren samt att den är så stor som den är! bra påhitt det där som rita huset en gång i tiden. nog för att våran källare är ombyggd sen dess men ändå..
nej nu skriker medicinsk grundgurs - och omvårdnads böckerna..

RSS 2.0