rökfylld tvättstuga

Storstädning och ommöblering i våran tvättstuga i källaren pågår!!
kommer bli kanon när det är klart.
har tid att uppdatera bloggen några minuter nu för sambon är ute i garaget för att rota fram ett av våra "budget-bra-att-ha--bord" som vi kom på att vi kan ha i tvättstugan och ställa torktumlaren på. under ska vi ha trådkorgar med tillhörande stativ att sortera ner i direkt. kommer bli ännumera likt min dröm tvättstuga. (kan man ha en sån dröm??) jag har det iaf=)
en sak som står på listan är att min händiga sambo lagar den gamla tvättmaskinen som vi fick med när vi köpte huset.. var nåt lager som gått sönder i den. om jag inte minns fel så var det den som typ började brinna för länge sen.. av en slump var jag tvungen att gå ner i tvättstugan för att hämta vantar eller nåt till barnen påväg till dagis. då var hela tvättstugan halvt som halv rökfylld.. jag sprang upp direkt och slog av huvudströmmen till hela huset. sen ringde jag sambon för att meddela vad som hänt. som vanligt kan han inte göra något via telefonen, men det har inte jag insett än =P men lite tröstande och lugnande att prata med honom. sen var det av till dagis och sen hem i ilfart för att se så det inte var mera rök. tur att det inte hade börja brunnit!
det är skrämmande tanke på att hela huset kunde ha blivit förstört pågrund av tvättmaskinen!! Usch USch!! sen den händelsen vågar jag inte tvätta eller torktumla nattetid när vi sover. alltså om jag slår på dom när vi ska gå i säng. nej det får minsann vänta till morgonen när vi iaf inte är hemma.

tjenixen! nu kom sambon med bordet så nu ska här möbleras och städas lite till i tvättstugan!!

Vattkoppor?

jag har läst massa om vattkoppor på 1177.se . en jättebra hemsida kan jag lova! misstänker att min prinsessa har fått det. hon har märkliga prickar på kroppen.. får se hur dom ser ut imorgon. kanske lika bra att hon får det nu så det är överstökat.. får hon det ska jag gnugga hennes koppor på storebrorsan så han får det på en gång =P
taskigt men lika bra känns det som.
det värsta är att jag har så sjukt mycket att göra i skolan just nu! Just nu vill jag bara ge upp och gå till min läkare som sjukskriver mig. men det är väl för drastiskt kanske men minsta lilla stress och jag ballar ur totalt. tyvärr! sanningen smärtar ibland. men så fort jag behöver ta min magmedicin mot magkatarr så är det en varningssignal.. likaså när jag får värk i kroppen och migrän.. så det är väl bara en tidsfråga kanske?!

på fredag har vi prov på andingsorganen och cirkulationsorganen och på måndag har vi prov på sjukdomarna som hör till! så sjukt mycket att göra och det är ju bara två av ämnena!!
All min kvällstid går ju bort eftersom jag är så "dåsig" i huvudet då. sitter i soffan och fumlar framför tv:n och undrar vad det är på tv:n.

Idag var jag rätt borta på lektionen.. försökte verkligen förstå och några i klassen märkte att jag inte mådde bra. Jag fick till och med en kram av "F" =) det värmde! Trodde inte hon var "sån".

nej nu måste jag diskutera ev vattkoppor och skola med min älskade underbara sambo =)

torkartrassel & Party Party

Började dagen med att somna alldeles försent. Sambon fick praktiskt taget leda mig in till sovrummet för jag låg i soffan och svamlade osammanhängande.. shit vad trött jag måste ha vart då! (ja jag var helt nykter) men det är klart.. kl var väl runt 03 då..
sen sov jag till typ 9.30 och vilade fram till halv tolv.. sen dags att äta frukost som bestod av en kopp the. var inte hungrig direkt.. fast några chips och lite godis slank ner..
Sen skulle jag åka iväg till en kompis på Mary Kay visning. när jag startade bilen så ville jag tvätta rutan för den var grymt skitig och när man tvättar med den vanliga spolningen på bilen så blir halva rutan på höger sidan helt skitig och man ser knappt ut, allt pga att torkararmen inte funkar där, så sambon var snäll och drog den över rutan och den blev betydligt renare än vänstersidan för där är det som nån smörja/fett lager på rutan.. på utsidan då såklart. när sambon höll på där och tittade på rutan så slutade den torkararmen också att fungera. SUCK!
plusgrader och utan torkarblad, vilket helvete!
messade kompisen och sa att jag blir nog lite sen.. sambon höll på att fixa och trixa lite. så till slut gick torkararmen på vänster sida upp ca 15cm på rutan.. suck! vad hjälper det?! jag är ju inte direkt en pigme bakom ratten! nä mina 174 cm är ju längre än så för att titta igenom ratten och ut..
sambon micklade ett tag till och sedan fungerade båda!! Jippie! gissa om jag blev överlycklig med två fungerande torkararmar! för mig är det vardagslyx!! =)
jag frågade vad felet var och sambon svarade "det var bara att skruva dit två skruvar." men suck! jag som har kört ett tag med bara en torkararm!! *morr*

Just ja! min bil är ju inte världens bästaste, tyvärr. så vi överväger på att sälja den för det kostar mera att laga den (inkl skatten) än vad det kostade att köpa den.. eller om vi ställer av den.
men då hade sambon pratat med sin föredetta svåger om han kanske ville köpa bilen. så vi ska återkomma om priset på den.. ja visst det lät ju bra i mina öron för då blir vi ju av med den =)
men till storyn hör det till att min underbara "trasiga" bil med sin charm ska säljas och bli en isbil! typ demolition (stavning?) derby!! åh en stor tår föll från min kind.. men visst. om nån vill köpa bilen för det priset vi vill ha så är det ju bra. men ISBIL! hallå! så kass är den väl inte?! eller jo typ nästan men jag älskar den där trasiga rishögen!!
men jag sa att om föredetta svågern ska köpa den och ha som isbil så ska jag åka med första gången. Jag älskar ju när man krockar och sladdar om vartannat! så himla roligt! fast med min pärla kommer jag gråta men det kanske kan sluta med glädjetårar då?!

aja nog om mina biltrassel..
Nu inväntar jag att sambon ska ringa för att se om vi ska till möblen på fest ikväll. wisex spelar där.
eller om jag ska försöka komma in i skärplinge på pizzan där för det var nån rockkväll där, eller om jag helt enkelt hamnar på pizzan här hos oss på kareoke kväll?! ja vem vet hur det slutar!! varför händer allt en och samma kväll?!
men nu ska jag sova en stund för mina ögonlock är på väg ner i golvet.. annars är risken stor att jag börjar svamla här med.. (ja som om jag inte redan gör det)

Tjej & Filmkväll

Japp nu vankas det tjej och filmkväll med bästa H & S =)
ska bli jätteroligt för nu var det allt för länge sen vi sågs. känns lite svårt att få ihop det när barnen är sjuka emellanåt och så. men ikväll gäller det =)
nu är det bara jag som är lite hostig men det var ok iaf =)

"Utflugna" barn..

Igår kom mamma och hämtade mina barn och tog med dom hem igen till dalarna över helgen.
Direkt efter dom åkt så kändes huset så kusligt tomt. tänk att det blir som en hel annan känsla i huset när dom har åkt bort, jämfört med när dom är hemma, tex sover. då är dom ju ändå hemma men inte vakna.. nu är dom borta och borde ju kännas som när dom sover men det gör det inte =S
Men nu ska jag passa på att få lite gjort. ska fortsätta tömma lgh (som om jag ens har börjat typ) och sen behöver jag plugga in cirkulationsorganen. ska på marykay visning och på fest med.. kanske blir en stressig helg men jag får massa gjort iaf =)
tror att det kan kallas egentid?!

Vägning

Dags för vägning.. vill inte men måste. måste se vågens smärtsamma uppgång =S uppdaterar ikväll så ni vet hur det gick.. som sagt, hoppas på att det är max 0,5kg upp.. det vore jag "nöjd" med..

Pratar snart i nattmössan..

Shit så trött jag är. Jag var super pigg i morse när jag insåg att barnen inte skulle somna om. J hade vart upp vid 4 för att få dom att somna om, vilket inte är det lättaste när dom väl har vaknat. Jag vaknade kl 05 så då gick jag upp med dom =S fick som en lärka till kl närmade sig 08 och det var dags att bege sig till skolan..
så dom små liven hemma (inkl sambon) får sova middag idag, tidigt lär det bli med. Vore bra om dom somnade tidigt ikväll så jag har tid för att plugga, om nu energin finns kvar efter denna långa dag.

Ibland (tyvärr allt för sällan) är jag väldigt glad för sambons jobb, att det går att "pyssla" ihop i sista minuten när barnen är sjuka. Idag skulle han ha jobbat dag, tänkte han och jag vart hemma från skolan på fm. Men istället hade jag en ljus dag och kom på att han kunde jobba kväll för då kunde jag gå hela dagen i skolan =) "My har sina goda stunder" (med mcdonald melodi=)
så det var bra. återstår att se hur det blir imorgon.
Det var ungefär som igår på fm så ringde dagis och sa att min dotter hade feber, tur att lillebror och jag inte hade hunnit åkt till tierp.. vi åkte till dagis för att hämta henne och möts i dörren av att båda barnen var ledsna och ville med hem, sonen med alltså trots att han var frisk. jag försöka övertala honom, likaså personalen, att stanna kvar så skulle jag hämta honom tidigare, så fort vi kom hem från tierp..
grejjen är det att jag har ju en sedanbil och lillebror hade två hundar med sig i baksätet, samtidigt som jag klämde in en bilbarnstol till dottern där. sambon hade glömt att lägga ur en bilstol till så jag hade ingen stol till sonen. plus att den inte hade fått plats.. lite jobbigt att knöla in hundarna i bakluckan =S
ringde sambon som precis hade åkt ut in the middle of nowhere (flottskär=) och skulle precis starta skogsmaskinen.. han fick istället åka hem och hämta sonen som blev överlycklig över att få åka med pappsen i skogsmaskinen. sen körde dom grävaren med. så det löste sig som tur var, sa kärringen som sket i vasken =P

nej dags att gå ner till lektionen.. jag som åkte extra tidigt för att skriva ut ett arbete, så funkar inte skrivaren! suck! men men shit happens!

Vägning imorgon =S

Ja den här veckan har varit hemsk!
Den började jättebra och jag var supertaggad (som jag skrev i ett inlägg) men sen så dalade mitt humör och jag lyckas inte tygla mina sug efter sötsaker och dessvärre bled det flera "errordagar" i min checkkalender den här veckan. För er som inte vet vad jag menar med "errordagar" så är det dagar där jag har utnyttjat alla medlemmar i Tierps veckobonusar!! inte bra, inte bra!!
Så imorgon tänker jag dra mig i håret och väga mig som vanligt. Men jag är helt säker på att det är ett stort + på vågen. Men jag är gott och väl nöjd med om det bara är ett halvt kilo upp. men det är nog att hoppas på för mycket tror jag. det återstår att se helt enkelt!

Men däremot har jag vart superduktig när det gäller motionen! Jag är näst intill lite stolt över mig själv! Jag har gått flera promenader med några kompisar och det känns superskönt! äntligen har jag fått tillbaka min längtan efter att få längta att gå ut och gå. (konstig mening kanske??)
Sen känns det så befriande att få gå av sig alla bekymmer och rensa hjärnan samtidigt. men för att rensa hela skulle jag behöva gå ett varv runt jordklotet och tillbaka =P

Så håll tummarna för att det "bara" är ett halvt kilo plus imorgon!

Mina älsklingar!

Ja nu på kvällen var mina små älsklingar, dvs barnen, så himla underbara!!
Först hade dom enats om att hjälpas åt att städa båda deras rum. helt utan påverkan från mig faktiskt men rejält med uppmuntran =)
Sedan började dom bråka om vilket rum dom skulle städa först. Sonen lyckades övertala lillasyster så dom gick in där och plockade ihop hans saker på golvet. När det var dags att städa i lillasysters rum, som återigen såg ut som ett bombnedslag, så vägrade storebror att hjälpa till och övertalade lillasyster att leka istället. =)
dom är ju för roliga dom där. smarta sonen fick sitt rum städat iaf =P
Ska hjälpa dottern med hennes rum imorgon tänkte jag =)

färdig pluggat

Ja för idag får det vara det.
Känns riktigt pissigt att hjärnan är så slut på kvällarna så det funkar verkligen inte att plugga då. Känns som ursäkter men det är verkligen så. och jag vet att det beror på min diagnos och medicinering, svårt att göra något åt bara.

Ska lämna in en inlämninsuppgift om matspjälkningssystemet imorgon, och en om förstoppning och laxermedel. Nu är dom äntligen gjorda men vi får se vad betyget blir. Ja med mina krav hoppas ju på det högsta (MVG) as usual, men vi får se. sjuka barn,stressigt liv, många bollar i luften och mycket, enormt mycket funderingar gör att jag vill sänka kraven på mig själv men det är inte det lättaste...

imorgon är det nya tag som gäller och då är det väl andningsorganen som det handlar om. Medicinsk grundkurs är verkligen mycket nytt och mycket fakta att kunna..

Öronbarn

Min son är ett "öronbarn" som det kallas. Under hans första år hade han väldigt många öroninflammationer som krävde pencillin. Jag vet att dom är restriktiva med att skriva ut pencillin men barn under tre år som får öroninflammation med feber måste ha det för deras kroppar klarar inte av att läka ut den själv. jag minns att jag slutade räkna antalet öroninflamamtioner (varje en av dom krävde pencillin) när han kom upp i nio st på några månader. Så fort andra blev lite förkylda åkte han på öroninflammation dessutom. De började med att skriva ut pencillin för fem dagar men den femte dagen var vi alltid på barnakuten och det blev förlängt ytterligare fem dagar. Efter några turer fram och tillbaka insåg läkarna att det var likabra att skriva ut pencillin för två veckor direkt. Stackars barn! så mycket pencillin och ont som han har haft! en av gångerna värkte det till och med hål i trumhinnan, hur ont måste inte det göra?!

En av gångerna som han var sjuk fick han dessutom en sjukdom som barn inte kan få. En morgon när jag tog upp honom var ena ögat helt igensvullet. såg ut som man sprutat in 1/2dl vätska i ögonlocket och det fanns inte en chans i världen att han lyckades få upp ögonlocket så han såg inget på det ögat.
Jag ringde direkt till Akuten i tierp som försökte lugna mig med att det är bara en vanlig ögoninflammation, för det kan man bli lite svullen på ögat av. Men herregud!! jag minns hur arg jag blev i telefonen och skällde på den stackarn på andra sidan luren och sa "tror du att jag är så dum att jag ringer akuten för lite svullnad i ögat? då hade jag ringt barnläkaren istället. det här är något annat!" jag fick till svars att komma in med honom så skulle dom konstatera att han hade ögoninflammation, men hon var noga med att poängtera att dem inte tänkte skriva ut någon salva mot det.

Sambon kom hem och hela familjen åkte in till akuten. Jag hade en väldigt konstig känsla i magen som sa att något var fel och att detta inte var ögoninflammation. Jag vet med mig att man inte ska säga emot utbildad personal, för jag själv är ju inte utbildad, men ibland har magkänslan faktiskt rätt!
Väl där på akuten fick vi komma in och prover togs på honom. Jag ville tro på vad hon sa i telefonen att det bara var ögoninflammation. Läkaren kom tillbaka och sa att han måste till Akademiska sjukhuset och bli inlagd i någon vecka. Dom vet inte vad det var men han behöver pencillin intravenöst i handen dygnet runt.
jag blev helt chockad på något konstigt sätt. jag ville så gärna tro att det bara var ögoninflammation men det var det inte.

Vi åkte till UAS och fick först ligga på barnakuten en natt men sen hamnade vi på Öron,Näsa, Hals avdelningen. Så barnläkare fick springa emellan dit för att kolla hur han mådde.
Det visade sig att han fått en sjukdom som inte barn kan få. Hos vuxna, eller barn över sex år, har vi färdigutvecklade bihålor men barn under 6år har inte det, som i vårat fall. Och istället för att allt skulle ha hamnat i bihålorna som inte fanns, hade allt tryckts ut i ögat. Det var så hemskt att se honom lida och ha så ont. Han snubblade och gick in i saker om vartannat! Stackars min lilla 1,5åriga prins!

Vi låg inlagda några nätter och han fick pencillin, men inte intravenöst för det gick inte. han klarade inte av att gå med ställning efter sig hela tiden så han fick den med jämna mellanrum direkt ut i blodet. läkarna tog nya prover och han hade ett konstant tryck på hjärnan som inte var bra. Om inte nån halt (minns inte vad det hette) gick ner snart så skulle dom behöva göra hål i skallbenet för att få bort vätskan som samlats där.
Som tur var gick värdena ner efter några dagar och dom slapp göra hål i hans huvud.
till slut fick vi komma hem. Svullnaden fanns kvar ett par veckor efter men efter någon vecka så började han kunna kika lite på det ögat. Vi var även till ögonspecialister som kollade om hans syn hade påverkats men det hade den inte, som tur var!

Men när vi låg på ÖNH avdelningen så frågade läkaren om min sons alla öroninflammationer som han haft. (konstigt nog hade han inte det den här gången, men det var ju hemskt som det var) vi sa det alla andra läkare sagt att han var för liten för operation (sätta in rör) och att det skulle växa bort. Den här läkaren var bra och ordnade så vi fick remiss till öronavd några veckor senare. Där undersöktes hans öron noga och som tur var hade han inte fått ärr på trumhinnan än, vilket man annars kan få av öroninflammationer som kan påverka hörseln i framtiden. Men vi fick diskutera om vi ville att han skulle få rör eller inte. Vi övervägde det noga och dom poängterade att den kan ha växt bort redan. Bara för att han inte haft nån öroninflammation på nån månad. Men vi vågade inte chansa. vi var jätterädda för att han skulle bli helt immun mot pencillin om det fortskred. För han hade redan gått igenom flera olika pencillin sorter varav några inte "bet" på honom längre. Amimox, spectramox, kåvepenin mfl.

Några veckor senare låg han på operationsbordet. Jag var med i operationssalen och fick se när han sövdes ner helt. han var lite rädd och det förstår jag. Massa folk och grejjer i hela rummet så inte konstigt att det kändes otäckt!! Precis innan han somnade in berättade han att han åkte helikopter med sin farmor =)

Operationen gick jättebra och han fick ligga på uppvaket ett tag och där satt vi med honom. Han vaknade ur narkosen alldeles för tidigt och var hel vild. Han var som inte helt vaken heller på något vis och flera kom för att hålla i honom och ge honom lugnande och sömnmedel (tror jag det var) men han somnade inte om, fastän han borde det sa dom för han hade fått rätt stor dos. Men han lugnade sig något.

Tiden gick och han mådde bättre. Han lyckades få fler än 3 närvarodagar under en månad på dagis och det var verkligen framsteg! helt plötsligt när han fick en vanlig förkylning var han förkyld som vilket barn som helst UTAN PENCILLIN! Gissa om vi jublade och det kändes rätt med beslutet att operera in rör.

På någon efterkontroll ca 6-12månader efter såg man att han tappat ena röret, vilket är helt normalt men att det andra satt kvar.
Idag så sa han att han har ont i örat igen. Vilket öra hade han nu rör i?! hur kan man som mamma och pappa till ett barn inte komma ihåg sådant?? kanske beror på att jag inte kan höger och vänster?! jag ringde ÖNH för att fråga men det var stängt så jag ska ringa imorgon igen. Blir det värre får vi åka till barnakuten.

Stackars min lilla prins som har haft så ont i sina öron! När han hamnade på operationsbordet var han precis 2år fyllda och det gick nästan emot deras principer att operera in rör på någon som var under 4,5år. men när ingen läkare tvekade på att han behövde rör så inser jag nu i efterhand hur illa det var.

från det att han fick rör har han inte besvärats av öroninflammationer mera! =)

Oj vad långt det här inlägget blev!! jag som bara skulle skriva att han hade ont i örat igen och jag är rädd för att samma karusell är igång igen..


Jay Smith live i Karlholm =)

Ja tänka sig att när jag sitter här och tittar på tv:n så "kommer" helt plötsligt, som en skänk från ovan, Jay smith och sjunger Like a prayer live för mig =P
Helt jävla underbart! Tackar min underbara bästaste granne för det! Nog för att hon betyder allt för mig men att göra en sån sak är ju hur gulligt som helst! =P

Skadad dag

hmm vilken dag det varit.. många turer upp och ner i humöret. svårt att hänga med så jag gick och la mig för att sova en stund på eftermiddagen. det blev förlänge trots att sambon och våra barn gjorde tappra försök att väcka mig. Somnade först i soffan men jag gick och la mig i sängen istället för min tå fick inte vara i fred och smärtorna blev bara värre och värre. Varför?
jo det ska jag berätta..
Imorse vaknade jag som vilken morgon som helst och skulle gå in i badrummet och utanför badrummet låg en plastburk som hade trillat ur kassen till sopsorteringen och den klev jag rätt på kanten på mina tår. hmm.. gjorde så ont så jag svor och tur som det var så hörde inte barnen alla svordomar som jag rabblade på väldigt kort stund...
gjorde mina bestyr på toan och sen satte jag mig i soffan för att kolla på tårna.. blodigt värre!!
visade sig att jag har fläkt bort skinnet ganska djupt på gullebrandtån.. (om det nu finns en sån=)
blödde hela förmiddagen och sen satte jag på ett plåster för jag skulle trotsa smärtan och gå en promenad med E & V i vagnen. Kände under promenaden att det gjorde ont men fortsatte att knata i halkan. När jag kom hem igen gnällde jag lite till sambon om min onda tå och då kändes det lite bättre en stund, tänk vilken kärring man är!!
tiden gick och nu på kvällen när jag hade lagt barnen skulle jag kolla varför det gjorde så ont. tänkte om det var smuts i eller nåt.
plåstret syndes inte ens för det var blod överallt. men jag lyckades pilla fram det sk plåstret. jag ahde nog behövt ha en tena lady binda där istället =P strumpan var med blodig. inte undra på att det kändes som vätska i skon och på golvet när jag gick. trodde mest att golvet var skitigt så jag torkade lite golv iaf. och skitigt var det ju med visserligen.. så nu är det högläge som gäller för foten för då dunkar det mindre i den.. snacka om att det är party i foten, DUNKA DUNKA! =P låg humor som vanligt =P haha

det var min skadade dag det =S

Sagt av mina barn =)

Imorse så hade min son och min dotter en varsin flaska med vatten i och gick runt i huset och drack. Rätt som det är säger sonen:
"mamma, vi leker att vi dricker låtsas sprit och det är jättegott!"
hmm ja vad säger man! Varpå han tillägger "det är inte alls starkt!"
vad har han fått det i från? det närmsta sprit hand kommer är handsprit som vi spritar händerna med..

Dotter kom nyss in i tvrummet med nagelsaxen i högsta hugg och säger:
"Ja kippa håjet på min bebis" No no no!! skulle inte tro det...


Pepp Nu Jävlar!

Ja faktiskt så är det sant!
Jag tror att min energi kom från vågen på viktväktarna igår. Jag är nog inte som andra som tappar all energi för att de blir besvikna på resultatet, utan jag blir sporrad av det.
visst tänker ni, det var ju inte det jag skrev igår, men jag var jätte besviken igår och idag känner jag mig super motiverad att visa vågjäveln vad den går för nästa vecka!!

Nyss var jag och min prinsessa ute med två andra mammor och hade barnvagnsrace. så en ordentlig promenad blev det idag. visserligen samma runda som igår men igår gick jag (som vanligt) utan barn/barnvagn men idag hade jag M med mig eftersom jag vabbar idag. Shit vad tungt det är att dra vagn! det har jag, en två (små-)barnsmamma helt glömt! hur orkade jag dra tvillingvagnen förut? det är för mig en gåta.

Ikväll blir det ingen träning som jag hade skrivit men konstigt nog så känns det skönt. mindre stress för idag faktiskt. eftersom jag gick miste om plugg mellan 9-16 idag så finns det mycket tid att ta igen till måndag. självklart är jag tacksam och glad över att få ensamtid med min prinsessa, hon är ju bara för rolig =) och cool =)

Vi passade på att storhandla idag också och hon stoltserade i butikerna (Lidl och Ica) över att hon fick minsann åka med mamma och handla utan storebror. visseligen blir han säkerligen besviken när han kommer hem, men vi har köpt lite godis som vi fick äta idag. gissa om barnen lyser upp när de får lite lite godis en torsdag när de vet att det inte är godislördag =) det är så mysigt att se.

Jo appropå sömnen igår. Jag låg i sängen 21,20 och kände mig pigg igen, som vanligt. men jag minns ändå inte många minutrar för sen tvärslocknade jag. jag vaknade imorse kl 6,15 över nåt knöligt i sängen när jag vände mig om. där låg min dotter, hon hade tydligen kommit in till oss vid 02tiden. Stackars barn! hamna under mamma sådär. nej visst, jag låg ju inte på henne eller så, bara kände av att nåt knöligt låg bredvid mig =P Sen när jag tittade upp så såg jag att sonen låg vid våra ben/fötter. dom låg och tittade på byggare bob =P

Nej nu ska jag dricka vatten efter promenaden och snart börja laga mat! =)


besvikelsens dag

Ja idag är det verkligen en besvikelse-dag. den började jätte mysigt med min dotter men sen vart det värre.
Känner mig grymt stressad över skolan och allt som ska göras till på måndag! visst, antalet timmar fram tills dess är det inget tvivel om att jag kommer hinna. men hela dagen imorgon går bort till att vabba och imorgon kväll ska jag slita mig i håret till ett träningspass. fredag är jag i skolan hela dagen och får endast två timmar till allt arbete. NO shit att jag ligger efter! =(
På denna stress gick jag inte ner så mycket som jag önskade. Vet egentligen inte vad jag önskar men mera iaf. Drömmen är ju att jag ska gå ner jättemycket men det är inte realistiskt med tanke på att det ska gå FORT!
idag blev det ynka 0,2kg och det nöjer jag mig INTE med! Nej nu ska inte veckobonusen ätas den kommande veckan och jag ska träna eller promenera, iaf motionera mig ner i vikt.

Jag vet att det låter som svepskäl och bortförklaringar men det är många saker i mitt liv som behöver falla på plats för en lyckad viktminskning just nu.
Det är bla att jag behöver sova helst dubbelt så många timmar varje natt mot vad jag gör idag (ca 4h/natt).
Jag behöver lugna mitt tempo här i livet och inte drabbas av panik pga lite stress i skolan och den stressen påverkar mig enormt. men det vill jag inte erkänna =P
Sen har jag ökat medicineringen och det kan påverka att jag inte går ner i vikt.  så det känns lite tufft nu. men oavsett så tänker jag fortsätta att äta det jag ska men inte veckobonus eller aktivitetspointsen och även motionera för då har jag lägre energi i intag jämfört med vad jag gör av med och det betyder ju bara viktminskning!!

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig för jag är dödstrött! konsigt? nä inte precis.
enda nackdelen med när jag går och lägger mig före 22 är att jag vaknar 2,5h senare och är då vaken resten av natten, vilket i sin tur betyder att jag sover ännu färre timmar än om jag gått och lagt mig i "vanlig" tid.
men den smällen får jag ta nu för nu måste jag sova!

ps. idag hann jag med en promenad med min underbara granne =) tänk så lätt det är att ta sig ut när jag får umgås med min underbart bästa vän <3

Vägning idag =S

Har som vanligt en nervös känsla i magen över att det är vägning idag på Viktväktarna. Har jag skött mig ordentligt? självklart har jag det men den här veckan (onsdag till onsdag) så har nästan hela veckobonusen rykt för jag har haft ett extra socialt och gott liv =P konstigt nog vad man äter för att vara social =P

Men så är det =P

Just ja! jag ska göra ett ryck här framöver och lägga ut lite bilder på mig och min familj. hittills har jag bara lagt ut bilder på min bil på besiktningen och våran katt.. =P ska bli bättring jag lovar =)

Återkommer med viktresultatet senare, Nu måste ALLA hålla tummarna för det bästa!!

Vabbar halvdag idag.

min dotter är fortfarande förkyld så för att lösa allt idag så är jag hemma med henne på fm och sen kommer J hem och då åker jag till skolan. missar några timmar men iaf inte hela dagen. det känns verkligen som att jag inte har "råd" att missa någonting i skolan. Om prinsessan behöver vara hemma imorgon med så är jag hemma hela dagen då och troligtvis blir det så.

Jag mådde skit igår men mår lite bättre idag. läste i olika forum inatt när jag inte kunde sova och då fick jag flera insikter som gjorde mig på lite bättre humör.

idag är det bättre och det är det nog för att jag har fått börja dagen så bra med min dotter. Jag har saknat egentid med henne, nog för att det är tragiskt att hon får det bara för att hon är sjuk men lika bra att ta tillfället iakt. Vi började dagen med ett varmt bubbelbad och sedan en mysig frukost och jag fick i henne hela noscapindosen så det fick vi fira med glass. För er som inte känner min dotter så är det världens mest envisa tjej. Väldigt mycket på gott och ont men mest gott! Genom sin envishet går man långt i livet =)

dags att göra mig klar för skolan för snart är sambon hemma och tar över vabbandet av världens bästa prinsessa.

Appropå något annat så har vi övat att säga "soppatorsk" idag och hennes uttal var väldigt roligt. men när jag sa ordet rätt så började hon applådera och sa "du är jätteduttig mamma" =P söta unge!

Pestens dag!

Jag måste få spy ur mig lite galla nånstans! Är så himla trött och less just nu!
Vad det än är så blir jag arg och less. Känns jäkligt pissigt alltså.
Fast idag på dan har jag haft ett par timmar roligheter med svägerskan i Tierp & Skärplinge. Det lyste upp min dag ett tag iaf.
men nu åter hemma i detta mörker och gråa vardag. Känns som jag vill gnälla på allt och alla just nu. Men lika bra att gömma mig under mitt skal och hålla tyst så slipper jag iaf såra andra med det jag säger.
Det visar sig väl om jag får ett utbrott i skolan imorgon eller inte. =S
Jag tror att allt beror på att det är rätt tufft i skolan just nu. eller det kommer det ju vara hela vårterminen!!
hade jag varit frisk hade det inte vart så tufft men eftersom jag bara har 1dag/vecka (i bästa fall) att plugga in hela veckans läsning och uppgifter så känns det förbannat tufft. jag har ju 24h på ett dygn visserligen men jag vill ju hinna umgås med mina barn den stunden dom är hemma från dagis till sovdags. Sen behöver jag få sömn själv också. Om det hade gått att sova som vanligt folk så skulle jag vara betydligt piggare men att sova ca 4h/natt i 4 veckors tid tär som fan på mig. känns nästan som tortyr. I natt var stackars prinsessan jättehostig och hostade tills hon spydde. så hon låg och vände och vred sig i sängen hela natten, i våran säng ska jag tillägga. Jag hatar att känna mig så maktlös när mina barn mår dåligt och har ont. värktabletter, hostmedicin och massage, så mycket mera går inte att göra.. bara att se dom lida igenom allt. usch det är hemskt!

Nu behöver jag sätta mig ner och läsa 2kap i etik och livsfrågor, 2 kap i människans.bok.nånting, läsa 1kap psykologi, göra klart allt om matspjälkningsorganen och gärna förstå allt och kunna det med. allt behöver göras idag för jag vet själv hur slut jag är ons,tors, fredag efter skolan. Ändå är det här J´s vecka med att hämta och lämna på dagis och han jobbar dag så han tar dom på kvällarna. Nästa vecka är det jag som sköter all hämtning och lämning på dagis och alla kvällsbestyr med. Och utöver det försöka plugga som vanligt folk.
Ibland förstår jag dom som ifrågasätter hur jag klarar av allt samtidigt. men om sanningen ska fram så gör jag inte det. Det är så hemskt mycket som jag avstår eller rent ut sagt struntar i för att göra det viktigaste. Det som jag absolut måste göra för att vardagen ska gå runt i familjen.

Det jag brukar göra när jag mår såhär är att baka en kladdkaka och sätta mig i soffan och protestera mot alla måsten och svulla i mig kladdkaka i STORA mängder och dricka min kära pepsi max till. Så vad ska jag göra idag? ! jo jag vill göra något snarlika faktiskt. Som tur är har jag inte ägg hemma till kladdkakan så jag tror att jag tar 1 viktväktarnbars istället och lite läsk. det får bli dagens snacks och det är iaf betydligt "bättre" att äta än en hel kladdkaka (tro mig jag sätter i mig det utan problem, ge mig en kväll bara).

Jag har äntligen tvingat mig själv att åka till konsum och hämta ut paketet från JOTEX med gardiner i till hela huset. Lite att pyssla med så vi får det extra mysigt och fint här hemma. Mera saker som gör att jag trivs och känner ro i kroppen eller rent utav själen. Men just idag är det ingen ro alls i själen. inte i kroppen heller för den delen. Min kropp känns som överkokt havregrynsgröt som ska orka leva upp till förväntingarna av en tipptoppkropp som orkar med ett maratonlopp. Men icke! Ändå tänker jag på hur illa det skulle ha varit om jag inte ätit nyttigt, då hade jag suttit ännu mera i skiten än vad jag gör idag. det borde ju pigga upp mig lite iaf, men nej inte en dag som denna.
Idag är det pestens dag!!

ps. förresten fick jag skratta lite idag när en gubbe i en saab struntade att svänga i en 90graders kurva och körde in i en stolpe. PANG! hihi för er andra icke-skadeglada kan jag tillägga att gubben och bilen höll och ingen tog skada. möjligtvis stolpen som nu liknar lutande tornet i Pisa.


Propointsbudget för dagen

Vad hände liksom!??
Här sitter jag och är hungrig på kvällsfika och har bara 1,5pp kvar! Jag har ärligt tittat noga på min checklista ifall jag har räknat för mycket på någon mat idag men det verkar inte så. och då kan jag lova er att det verkligen var ett ÄRLIGT svar!
Just nu sitter jag här med ett enormt sötsug och hunger! Dom där äpplena, bananerna och melonerna i fruktskålen kan slänga sig i väggen! Vad är det jämfört med en stor chokladkaka, kladdkaka eller chips!? Jo det ska jag säga er, det är nämligen VIKTMINSKNING! =) Så frukt is the shit för mig ikväll!
Ni som är insatta i propoints programmet med Viktväktarna vet ju om den underbara veckobonusen! jag har knaprat i mig en hel del från den i lördags men jag har några kvar + mina aktivitetspropoints dessutom. så om inte hungern ger med sig med frukten så har jag ju en nödlösning att ta av.
min favorit just nu är knäckebröd!! 1/4 av en hel stot brödkaka är bara 2pp och det känns som att det är rätt mycket att äta jämför med en skiva vitt rostbröd som är samma propoints.
Då får jag knapra länge och njuta av hårdmackan istället och det gillar jag =)

Nej lite frukt och "rent" te på det här så somnar jag nog inte hunrig iaf =P
(med rent menar jag att annars har jag i honung och mjölk i mitt te)

Besviken!

Fans jävla skit! (ursäkta språket!)
Är så besviken på mig själv just nu! Varför kan jag inte ta mig i kragen och bara åka iväg?! Jag skulle ju gå på Zumba ikväll! Men icke! Vad händer?! jo jag har haft jätteont i halsen och huvudet idag så jag däckade strax efter att jag kom hem från skolan =( sov ända tills J och barnen kom hem. Det var så dags då det. Inte för att dom var hemma försent för zumban men jag var fortfarande heltslut! Inte det minsta piggare av att sovit några timmar.

Men jag satsar att gå på det andra träningspasset som är på torsdag istället. då jäklar! Kanske borde titta upp tiden för det ju!?
Jaja ska höra med C som jag ska träna med när det är. Det är både styrka och konditionsträning.. jag som är en atlet behöver ju inte nåt av de eftersom jag redan underhåller min perfekt tränade kropp, eller var det inte så?! nej just ja, jag är ju en 2barns mamma som har glömt bort mig själv och motionen i hela mitt liv så det var ju därför det började bli dags att börja motionera. Det är tufft när sanningen kommer ikapp en..

Lär dra en repa till tierp imorgon misstänker jag. Lär införskaffa etikboken till skolan och sen handla välling till prinsessan. det är kaos här just nu eftersom den är slut!! tyvärr finns den varken i våran konsumbutik eller skärplinge så det blir att bege sig till skutskär eller tierp. hon är laktosintolerant så allt hon stoppar i sig måste vara laktosfritt. annars hade det vart så enkelt att ta av brorsans välling. så jag gav henna banan innan hon skulle sova och den mumsade hon i sig! =)

Tänkte pusha er med att på sidan av bloggen/texten så kan ni klicka er in till photobox så får ni 100 gratisbilder att framkalla! Kanon ju =)

På återseende!

Vilken dag & natt (!!)

Jag fick för mig att åka buss till skolan idag och passa på att åka upp de resor som är kvar på busskortet.. Det passar utmärkt att åka buss när J hämtar och lämnar den här veckan på dagis. Då slipper jag stressa. gick till bussen i morse och insåg efter att jag stått där alldeles för länge att jag måste ha missat "direkt"bussen till Tierp.. Så kom en annan buss som också går till tierp men via skärplinge och jag hoppade på den.

Möttes upp av C i tierp och vi halkade oss iväg till skolan. Super orolig över att någon av oss skulle halka och göra illa oss. Hon med sitt knä och jag med min höft.. (jag vet att jag låter gammal som gatan)

I skolan idag var det redovisning och jag började känna av huvudvärken ännu mera men det gick väl hyffsat att redovisa ändå. Sedan fortlöpte dagen och jag hann gå igenom både aggressioner och glädje. tur att C & T finns där och rycker upp mig, fast dom vet nog inte det själva =P

Väl hemma efter att ha fått åkt buss runt skärplinge igen så kom jag på att jag fortfarande inte ätit min lunch. Inte ens det minsta hungrig men mat i magen vore ju bra.. Lunchen är intagen och Marilyn (katten) ligger och sover så jag funderar på att inta liggläge i soffan och grubbla över allt jag måste göra istället för att sova. men just nu känns det som om att det är viktigare att prioritera sömn när jag väl kan somna.
Jag gick och la mig skapligt igår men innan jag hann somna Vaknade prinsessan och rätt som det var satt vi på akuten i tierp. Stackars henne! hon hade falsk krupp. Precis vad jag sa till J innan vi åkte men eftersom det var första gången så kändes det lika bra att åka in så dom fick lyssna på henne.  Väl där så var hon bra igen =P tänk vad en ride i Bmw:n kan göra =P haha väl hemma så tog det ett tag för henne att somna igen och likaså för mig. helt plötsligt var det morgon igen och jag hade knappt hunnit sova. så jag tar mig rätten att slumra i soffan en stund nu!

Checka in min sömntuta till katt längre ner =P

Min underbara Marilyn <3

mms_img29568 (MMS)

Min underbara Marilyn <3


Vilken helg =)

Ja så har denna helg också lidit mot sitt slut.
Känns som att den har sprungit iväg bara. Antagligen för att jag brukar räkna hela fredagen som en "mysdag" med barnen men nu går jag i skolan hela fredagar så det blir inte samma känsla längre. men det funkar ju fin fint ändå =)
Fredagkväll blev det lugnt och bara hemmamys.
I går hade jag och barnen lektime för fulla muggar på förmiddagen. Det bästa dom vet är att "dega" det vill säga att leka med play doh degen =) så det gjorde vi. mitt på dagen kom J hem och sedan åkte han och barnen iväg för att hjälpa en kompis med några grindar i östhammar. Och sedan tjatade barnen till sig ett besök hos deras farmor och farfar så dom hann dit med.
jag däremot tog mig en promenad när dom åkte och sen var tanken att jag skulle bada bubbelbad men tiden rann iväg och plötsligt var det dags att knata iväg till grannarna på mat och myskväll. Så det vart en snabbdush istället =)
Jag och H hann med en vända "fyllechaffis" före maten med =P och väl hemma igen var vi jättehunriga!
Vi åt jättegod mat som var fläskytterfile med klyftpotatis, vitlökscremefraich och sallad. Förbaskat gott var det. Och jag kom ihåg att stanna vid "behagligt mätt"!! men när all mat var uppäten på tallriken tänkte jag ta mera men då hade jag ju blivit spymätt istället och det är inte ok. Vi tittda på fångarna på fortet och sedan på en film om Robert Gustavsson. Shit så mycket roligt och sjuka saker han har gjort alltså. Ska tillägga att filmen var på 5h och jag tittade bara på 2h av dom. så det blir en fortsättning på den filmen en annan dag. Vid midnatt knatade jag hemåt men sedan fick jag nåt ryck och gick till pizzerian för några kompisar var där med en onekligen hög alkoholhalt i blodet.. så jag valde att joina dom =P drack lite alkohol och när pizzan stängde skulle jag gå hem men blev övertalad att gå med på efterfest.Sagt och gjort. eller nej, jag gick inte till efterfesten utan jag åkte i en skoterpulka efter en snöskoter. Shit så kul det är alltså! Men ack så blöt jag vart om rumpan när vi var framme. Som tur var hittade jag ett par byxor i min lgh som jag kunde ha, som låg precis bredvid där efterfestn var.
Jag hade riktigt roligt där och det roligaste var när en kille skulle lära mig att bugga! haha säger jag bara! Att bugga till riktigt fartfyllda låtar var ju typ helt omöjligt så vi "låtsades" att vi hade buggmusik istället och förskte oss på att att bugga i hallen. ja varför just i hallen!? jo vi försökte hitta nåt ställe där det inte var så mycket folk och i köket och tvrummet var det ju massa folk, likaså i fastun.. Så hallen fick det bli!

Sedan började mitt liv som tvåbarnsmamma göra sig påmind så jag insåg att det är dags att bege mig hemåt i snöstormen. jag såg ut som en snögubbe när jag var hemma, är ju en liten bit att gå ändå.
somnade på stört i sängen och det må jag säga var riktigt länge sen! underbart! slippa ligga och vrida och vända sig i timmar innan jag somnar.

Idag har jag sovit bort halva dan och gick inte upp förns mitt på dagen. tog en kopp te framför tv:n och sen en fruktstund med barnen på em. Därefter gick jag och grannarna ut på en promenad i superhalkan. vi måste ha haft tur som inte halkade och gjorde illa oss! fruktansvärt snorhalt han jag säga!
Väl hemma igen så gräddade jag våfflor till familjen och det var tänkt att jag skulle äta det med men efter att ha tittat i butiksguiden och  sett att två våfflor är 9propoints! herregud! jag som lätt klämmer 4-5 våfflor! och dessutom ska jag lägga till för sylten!! Nä det var det inte värt så jag gjorde fiskgratäng och potatis till mig istället. Så vart det en nyttig matlåda med.

Så dagens mat blev istället 7propoints för en hel god måltid! Betydligt bättre och mera mättande! så det känns bra. Bifogar en bild på det.

Så denna helg har vart jättebra, fartfylld och rolig! fått dela den med familjen och nära och kära vänner, kan det bli bättre?!
Imorgon är det skola igen och imorgonkväll ska jag dansa ZUMBA!! Lovely!! =)

Hela måltiden för 7pp! Smmaskit, mättande ...

mms_img32616 (MMS)

Hela måltiden för 7pp! Smmaskit, mättande och gott :-)


walk a mile in my shoes

Ja vad säger man?
Jag är trött och seg idag, MEN jag har tvingat mig ut på en promenad i 35min. Hade bestämt en runda i förväg som jag skulle gå så fick det ta så lång tid det ville. Men hör och häpna så tog det bara 35min och jag som trodde det skulle ta nån timme iaf. Men skönt var det i alla fall. kanske inte i själva verket att gå i minusgrader men det är så skönt att jag slipper ha ångest över att jag inte vart ut och gått idag heller. Så idag njuter jag av att jag slippet har dom känslorna! =) Lucky me!
Sen vill jag komma igång med motionen igen för jag minns ju hur bra jag mådde när jag rörde mig regelebundet. Sen hoppas jag verkligen att ZUMBAN ska hjälpa mig att sätta fart så kilona rasar! Om inte så är det bra med ordentlig träning och hälsosam kost =)

Jag känner mig mer stolt för varje dag som går när det gäller mitt PepsiMax-beroende!! Jag minskar drastiskt för varje dag! Känns bra att sakta men säkert få in vanan att dricka vatten igen. Jag har fått ett litet "nytt" problem i skolan =P Jag har ju med mig en vattenflaska på 0,5l och den sörplar jag gladeligen i mig på förmiddagen. Men skolans vatten smakar så himla illa så jag har inget att dricka på eftermiddagen. jag får börja ta med mig en till likadan flaska hemifrån så jag har vatten hela dagen. Jag började faktiskt skratta åt mig själv när jag kom på att det var såhär =P vad säger man? Framsteg?

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen knata över till bästaste grannarna och äta god mat och njuta =) Veckobonus och aktivitetspoints finns tillgodo om jag vill. Men helst vill jag låta bli dom men det känns som en stor trygghet att veta att dom finns tillgodo ifall jag snubblar över något gott =P
See you later alligator!

Däckad, död eller levande

Så var första skolveckan över och när jag väl kom hem efter ett ordentligt utbrott på dagis med sessan så däckade jag i sängen. Vaknade vid 19tiden igen. INTE bra! lär väl vara vaken hela natten nu men det visar sig.
ska tilläggas att sambon kom hem och var med barnen tills han la dom i sängen sen åkte han ut på jobb igen.

Jag hade roligt och det var intressant i skolan idag. Khoshi, läraren som vi har på fredagar förutom de två sista timmarna var riktigt rolig och det var asroligt att diskutera vad kultur är och hur olika det är för oss varje individ.

Imorgon väntas en trevlig kväll med bästa grannarna. jag ska dit och äta gott med dom i trevligaste sällskapet =)
Söndag väntas det plugg och sen kanske en fika med en oldies but goldies vän =P har ju hänt massor i hennes liv som jag har missat helt, hänger ju inte med alls längre! så en uppdatering skadar ju inte =P

Nu ska lillebrorsan och jag fortsätta titta på Let´s Dance och invänta sambon. när han kommer hem kanske jag och kimmen ska ta en promenad med hundarna. Behöver ju röra på mig med =P
nästa vecka drar Zumban igång och då jäklar! Right Camilla? =P

Ny kurs, nya tag??

Så är det dags för ytterligare en kurs att starta.
Den här veckan har vi börjat med Medicinsk grundkurs, omvårdnad och psykologi. Och idag drar det igång med en lärare som heter Koshi som ska ha oss i (måste titta i schemat) Etik och livsåskådning, Människan socialt och kulturellt, Arbetsmiljö. Så nej det var inte en kurs utan TRE.
Oj oj säger jag bara. Massa kurser och läxor att hålla reda på =S. Känner mig inte så supertaggad inför så mycket men vi får se hur det går. I värsta fall hoppar jag över psykologin om det blir för mycket eftersom jag har betyg i den kursen sen gymnasiet. Men tänker försöka med den för nu ser jag saker på ett nytt sätt som blivande undersköterska än vad jag gjorde i gymnasiet.
Sen avslutas dagen med 2h medicinsk grundkurs..

Jag trodde det var lagstadgat att man inte fick sluta så sent som kl 16 i skolan på fredagar =P
Haha! nej men det är mitt nya liv nu så bara att gilla läget.

Däremot fick jag en riktig kalldusch igår som hette duga. Sitter allvarligt och funderar på vad vitsen med praktik är?!
jag vill ju jobba som undersköterska (ev barnmorska senare) på förlossningen och tänkte därmed ha min praktik antingen i Uppsala eller Gävle om det gick. för i höstas sa ewa att vi kunde förlite för att ha våran praktik där så det skulle bli senare i utbildningen i så fall. Ja visst tänkte jag för det låter ju logiskt!
Men nu sa hon att dom som har kursen Sjukvård på 200p fick ha praktik i Uppsala men inga andra. och den kursen har ju inte jag. JÄVLA FÖRBANNADE SKIT!
Så nu har jag inte en endaste aning om vart jag ska ha min praktik någonstans. Tror det var vecka 15-18 som vi har praktik. vill ju helst jobba med barn och därför vill ju jag prova på det under min praktiktid. Så efter min utbildning får ju jag ialla fall inte jobba som Usk på förlossningen för att sjukvårdskursen saknas. Om den går i tierp nästa vår så tänker jag läsa den då!

Ska försöka ordna en praktikplats själv i Gävle men det brukar aldrig gå om man inte har kontakter där har jag hört.. så någon med kontakter på Gävlesjukhus får mer än gärna kontakta mig =)

BMW:ns bogserarservice rycker ut!

Japp så var det dags igen..
För några veckor sen fick jag bogsera J´s merca till macken i Skärplinge för det var dieseltorsk. Ni med dieselbilar vet ju att man helst INTE kör soppatorsk på dom för då kan det bli riktigt jobbigt. Det är ju inte som med bensinbilarna att bara tanka och köra igen utan då måste hela systemet luftas, om jag inte minns helt fel. men som tur var hade <3 stängt av bilen i tid och med mycket diesel i tanken och en grinig och hoppandes motor så fick den tillslut ge med sig och starta..

idag när jag lämnade barnen på dagis ringde J och behövde hjälp, igen. Dock inte med mercan denna gång för den står sedan några veckor tillbaka för den är kaputt. det är något fel som är trasigt =)
Så han har lånat en Audi att åka med. Men den ville inte starta.
När vi satte i barnen i bilen kände jag (magkänsla) att Audin inte skulle starta men jag sa inget för han fick se det själv.. Så det dröjde ju inte länge innan han ringde.
Har ju erfarenhet sen förr att dieselbilar är griniga på att starta när det är kallt ute. Ok det var -19,7 så det är ju kallt men det blev till att bogsera igång den med. låter kanske enkelt men min sambo hade vart "duktig" och parkerat den så långt in med nosen först så vi fick börja med att bogsera den bakåt ut på vägen. "Sväng fullt" sa han till mig i Audin, men hur lätt är det i bil som är avstängd och cervon inte funkar då??! Herregudvad jag slet! men det gick. Bmw:n åkte bort och med en handbromsvändning så var den tillbaka och sedan körde jag bmw:n en bit tills audin startade, och Wips så var sambon borta.

locka läsare =)

Jag har placerat min blogg i <a href="http://bloggkartan.se/registrera/24618/tierp">Tierp</a> på <a href="http://bloggkartan.se">bloggkartan.se</a>!

Beroende

Jag läste någonstans att vissa personer har anlag för att ha ett beroende. Sitter och filurar på huruvida det stämmer eller inte?! Men jag lutar nog åt det hållet att det stämmer..
Det stod att de som har benägenhet att bil beroende kan bli det av olika saker. En del blir det av alkohol, andra cigaretter, m.m.

Jag är ju sjukt beroende av Pepsi Max. Det är ju det godaste som finns och det som får mig att hålla tålamodet uppe när det verkligen tryter. Det kanske låter konstigt men jag har funderat på det där en hel del.. andra som röker går ju ut för att ta en cigg för att kanske avreagera sig eller något. Jag dricker pepsi max. Jag säger inte att det är bra eller bättre än något annat utan bara att det är ett beroende. Dagligt intag är väl beroende? om jag har en massa flaskor hemma så pimplar jag upp dom väldigt snart. Finns som ingen hejd på det hela.

Jag försöker nu först och främst att minska på mängden/dag. Jag har provat att utesluta det helt men det funkar inte för mig. Så jag provar nedtrappning istället. Nu när jag äter efter viktväktarnas program och äter bra, hälsosam mat och mycket frukter och framförallt; dricker VATTEN dagligen så minskar ju suget också.
Jag har några "krav" på mig nu och det ena är att jag ska  minska drickandet per dag. sen att för varje glas pepsi jag dricker måste jag dricka ett glas vatten för att kompensera. Så vad händer då? jo törsten minskar avsevärt av vatten och jag tappar suget att dricka pepsin. rätt smart och det har funkat hittills för mig =P

Sen är det konstigt hur mycket pepsin påverkar mig. Om jag inte får det när jag är sugen (beroende) så blir jag väldigt lättirriterad och sur. Så lite pepsimax på det så blir jag glad igen =P Likaså så "botar" den min huvudvärk nu när alvedon inte funkar längre. konstigt men sant. sen kan det ju vara så att jag tror på den idén och det man tror på brukar ju funka, eller hur?!

Jag tror också att många som har ett beroende som dom slutar med skapar något annat att vara beroende av. dom som slutar röka kanske går över till snus, tuggtobak eller liknande. Men jag vill helst inte gå över till något annat än vatten. så därför kör jag min nedtrappning och "avvänjning"..

Nej nu ska jag och pepsimax i vinglaset ta och dimpa ner i bubblorna med <3 som har kommit hem.

Seg i kolan

Först och främst vill jag tacka er som läser bloggen, det är riktigt roligt =) Och sedan tack för allt stöd som ni ger mig =)

Idag har det vart en riktigt seg dag fast det har ändå gått rätt bra ändå.
Barnen var jättesnälla imorse för jag orkade inte med nåt bråk så jag mutade dom lite.. haha som jag skrev tidigare att muta funkar fint det =P Idag blev det en varsin halstablett =P så kul att så lite kan glädja två små barn!
Väl i skolan så var förmiddagen rätt seg. Jag var riktigt trött och kände mig som en zombie. påväg mot nån svacka kanske? Men det kan ju också ha berott på att vi arbetade om cellen och dess uppbyggnad och funktion.. super trist men jag lärde mig i alla fall att vi andas och bajsar ut döda celler från kroppen.. mindre trevligt! ska bära munskydd hela tiden hädanefter =P kändes som jag klarade mig bättre utan den informationen.
Jag blev lite piggare mitt på dan och på eftermiddagen, kom på att jag trots allt var piggare idag än igår och det beror nog på att jag åt bättre idag. Bättre mat, frukter och mycket vatten. Ja ja, det slank ner en light läsk också men det är det ända som funkar mot huvudvärk óch som dessutom inte gör det värre. Alvedon har slutat fungera på mig så det är lite jobbigt. Vet inte heller hur jag får mixtra med medicinen och alvedon/ipren eller liknande preparat. Det blir till att fråga doktorn om det vid nästa besök..

Efter skolan var det bara att kasta sig i bilen och brassa raka vägen hem (ok då, det gick inte rakt utan brett hehe=) men fram till dagis för att hämta mina underbara barn som var glada och snälla =) Ja visserligen mutade med en halstablett när vi kom hem men det glömde vi bort när vi väl var hemma. Dessutom bad min dotter om förlåtelse för sitt arga beteende mot sin käresta på dagis. Det var ju bara 2,5 dagar senare så jag misstänker att lilla damen är lite långsint!?
hon har så roligt uttal för saker just nu, tex:
* dajsödå = varför då?
* lilla danen = lilla granen (som hon säger till granen vid klockstapeln som är sisådär 5m hög=)
* tolaletten = toaletten
* dockla = docka
jag förstår inte riktigt det med att lägga in "la" i de två sistnämna orden. tar hon bort det så säger hon ju dom rätt =P Aja hon är  söt som 17 iaf med sitt språk =P
Sonen pratar mer och mer och det blir renare och renare. nu kan man verkligen diskutera med honom och det är jätteroligt. =) Jag älskar hans kommentar: "Mamma, du vet mojbjoj Kim, kommej du ihåg han?!" haha klockrent ju! " Ja, jag kommer ihåg vem morbror kim är" =)

Väl hemma så fick barnen bada medan jag sprack i skyttetrafik mellan badrummet och köket för att laga mat. Sen åt som hästar och fick lite katrinplommonpure till efterätt. Sen leka en "bittipitti" (pytteliten i M´s språk) stund för att sedan gå och sova. Dom somnade så snällt med vällingen och jag damp ner här i soffan och lär bli sittandes här som ett vrak ett tag till =S
På återseende =P

Viktminskning =)

Jag gick ner -1,2kg första veckan med Viktväktarna =)
Känns jättebra och roligt och jag ser fram att komma under 90 strecket nästa vecka =P
Så än så länge ligger jag över mitt tänkta snitt på 0,5hg/vecka =)

Gårdagens skoldag överlevde jag faktikst =)
Lite solning efteråt för att sen åka lite lastbil med lillebror som hade körning i Tierp av alla ställen, annars kör han mest i uppsala eller där omkring =)

Fick nytt schema igår och nu är vi lediga 1dag/vecka. eller inte lediga utan det är hemstudier. då känns det mycket bättre men fortfarande heldagar och det blir tungt. skulle plugga igår när jag kom hem efter VV men det var som gröt och sörja i skallen. fattade ingenting. sen kanske "cellen" inte är det mest intressantaste som vill läsa så det hör väl till antar jag..
Det blev lite mys i soffan med <3 och sen tog vi oss ett varmt bubbelbad, fast nu kom jag på att vi glömde starta bubblingen.. aja får ta igen det ikväll. Det är så grymt skönt med ett stort bubbelbadkar =) Och barnen älskar det =)

Shit måste åka till skolan nu. behöver handla lunch före jag börjar, glömde ju göra till matlåda igår =S

Domedagen på Viktväktarna!!

Så närmar sig kl sakteligen 16 och det är dags för vägning efter en vecka på Viktväktarna.
Jag har skött mig prima och ätit lite ev bonusen och fått ihop ett gäng aktivitetspoints så det känns skönt. men dom har jag inte  rört =)

FÅr se vad vågen visar idag. Är så klart rädd för ett plus men hoppas på minus såklart =)
Jag har som mål att gå ner minst 0,5kg/vecka och då är det i snitt räknat. Vissa veckor är det mera andra mindre. men sånt är livet.
Jag känner mig (oavsett viktresultat) stolt och glad över att äntligen ha tagit tag i mina matvanor igen, för hur som helst så har jag levt ett väldigt sundt liv den senaste veckan!
Lycka till nu alla andra medlemmar där ute! =)

Halvlek

Nu provar jag det här med tidsinställda inlägg..
har gjort ett försök tidigare men det misslyckades.
När det här publiceras äter jag lunch i skolan, visserligen går jag halv dag men jag blir kvar tills vägningen på em.
Får hoppas att jag känner mig lugnare nu men det återstår att se =)

Redy or Not, here I come

Ja så var det snart dags att bege sig mot skolan. Det är blandade känslor i magen =S
Skulle helst av allt vilja mysa ner mig i soffan med familjen och bara se nån film. Men det får bli i helgen eller nån annan gång.
Imorse var barnen underbart snälla och hjälpsamma när vi skulle klä på oss och ta oss till dagis. Helt underbart att dom var så samarbetsvilliga efter stormen från gårdagen att få hem dottern från dagis. Snacka om att dom fick MYCKET beröm av mig i bilen till dagis!! =) Positivt beteende uppmuntras av mig! =)

Som sagt, dags att bege mig mot skolan. Ska skriva ut schemat och lite annat före så det är bra att vara i tid. Kom just på att jag inte vet exakt tid när vi börjar om det är 9 eller 9.15?! Som vanligt när det gäller mig och mitt minne!
see you later!

Grubblerier tar vid...

Ibland blir jag tokig på att jag grubblar så sjukt mycket på ALLT!
Tro mig, jag menar verkligen allt! Helt galet och framför allt helt  LÖNLÖST! =(

Jag kan sitta hur länge som helst och fundera över vad det är som har gått sönder i torkararmen som är trasig på bilen. Och det som är mest lönlöst är ju att jag inte har den minsta aning om hur det ser ut i den eller  hur man ska göra för att laga den. Därför är det totalt helt fucking värdelöst att grubbla på det.
Jag försöker att grubbla på vettiga saker men ibland funkar det inte så bra..

Rätt som det är kan något riktigt gammalt dyka upp och jag kan fundera mycket på den stora "VARFÖR?" frågan eller "tänk om.." eller sånna saker. Visserligen både på gott och ont! =)
Det händer ju också att jag kommer på otroligt roliga saker som jag vart med om och ler åt det igen och då är det ju bara roligt att tänka på det =)

Det som kretsar i mitt huvud just nu är hur fasikens det ska gå med skolan nu när vi ska gå så många dagar i skolan.. försöker tänka mig att det får gå som det går och jag kan inte göra mer än mitt bästa.

Nu ska jag försöka sova och  eller kanske titta på dokumentären på 4an ? =P Är ju rätt svag för dokumentärer.. kanske för att se hur andra har det och att då inser jag verkligen hur lyckligt lottad jag är =)

Torkartrassel och akutbesiktning.

Ja dagen började dåligt och när jag hade bestämt mig för att vara hemma och ta det lugnt idag kom jag just på att jag har glömt att boka om tiden för besiktning av bilen. Det är ju körförbud 1mars så det är verkligen läge att kolla upp det tänkte jag. När jag väl loggar in på bilprovningens hemsida ser jag till min stora förvåning att jag har haft fel om när det blir körförbud. Det stod att det är körförbud den 1februari!! Snacka om kaos i planeringen och hur lätt är det att få besiktningstid när jag ska vara så mycket i skolan?!
jag sökte på närmsta station men dom hade ingen tid alls men det kom upp lediga tider i Gävle. Jag valde att kasta mig in i bilen och köra direkt till Gävle för att besikta bilen så slipper jag tänka på det när jag går i skolan.
På vägen in blev det torkartrassel för den ena är trasig och blåste upp på rutan och den andra fastnade i den trasiga torkararmen när jag skulle tvätta rutan.. Bara att köra till närmsta busshållplats och fixa det.. Lagom kul att komma med trasig bil till besiktningen men det och många andra fel visste jag ju redan om..

Väl på besiktningen fick jag vänta i 25min på min tid eftersom jag hade kört som en blådåre för att få upp bilen i temp som min sambo ville (inte att jag skulle köra som en galning men att få upp den i temp) för då kanske den skulle gå igenom på Hchalten.. För den har inte de senaste åren gått igenom på HChalten och det är tydligen standard fel på dom där bilarna har jag hört =P

När jag väl fick köra in på besiktningen så var det en besiktningsman som tog emot mig och sen kom det fram fyra personer (besiktningsmän/kvinna) och tittade på min bil.. hmm.. jag förstår dom fullt ut. Inte varje dag det kommer in en pärla med rak 6:a i och glänser =P haha!!
När han öppnade huven dök två av dom andra ner för att titta direkt.. såg jäkligt roligt ut må jag säga som stod på håll och tittade och skrattade åt dom. =) Sen började alla skratta om då insåg jag att jag får nog gå hem..
Men gud sån petnoga besiktningsman det var. Visst ska dom vara det och det är inte det jag klagar på men jag har ju besiktat de flesta bilar vi har haft de senaste 7åren så jag har ju sett en del.
Sedan hissade han upp pärlan för att kolla under bilen först i fram och sedan i bak, sen fram igen och sen bak igen och därefter slutade jag räkna.. Har aldrig sett att dom hissar upp i fram och bak så många gånger!?! Men det gjorde dom.. nåt fel tänkte jag och flinade vidare.
Sedan var det dags för provkörning.. Jag hade ju tittat på när dom körde runt ett varv med dom andra bilarna men med min bil drog han på rejält och åkte iväg ut i industriområdet. Efter ca 5min kom han tillbaka och gjorde HCtestet. Han var väl sugen på att dra ur pärlan ordentligt, som om inte det är det ända jag gör =P

När han sedan kom in muttrade han fram (ska läsas med norrländsk dialekt):
-"Ja du har ju lite att Pyssla me om ja säger så.."
- "mja mjo" sa jag och flinade vidare.. (kan inte låta bli att tycka det är skitkul att besikta bilar och se vilka fel dom hittar och vilka dom inte hittar=)
sedan började han räkna upp alla fel.. Ett positionsljus i fram, ett bakljus i bak, båda blinkersena i bak, ett helljus i fram och bla bla bla.. Det var bara halvljuset som båda funkade på!! =) kan ju bero på att det har J precis fixat åt mig =P har kört med bara ett halvljus sen jag köpte bilen i våras. Sen gnällde han på nån bussning i bak, HC halten var dubbelt så hög mot vad det fick vara och sen den roliga kommentaren:
"du kan ju inte ha missat att du bara har en fungerande torkararm?" =)
No shit! inte direkt du. allra helst nu när det är nån plusgrad och det stänker från bilen framför.. då är det riktigt drygt med bara ett torkarblad, eller snarare torkararm som funkar. Men Men!


Jag bifogar en bild på torkartrasslet på vägen in och en bild på bilen när den är upphissad på besiktningen där dom har höjjt den i bak. Så skulle den se ut jämnt. betydligt tuffare =) Fast det ska ju till svart toning och lite silver dekaler så skulle den passa mig perfekt. En aningens mindre spräckta högtalare och en baslåda vore ju toppen med.

Men jag är mest glad över att ha en bil som det inte regnar in i och som tar mig och barnen till och från olika stället! =)

Det där är rätta lutningen på bilen :-)

mms_img45013 (MMS)

Det där är rätta lutningen på bilen :-)


Torkartrassel påväg till besiktningen..

mms_img45012 (MMS)

Torkartrassel påväg till besiktningen..


Ångest!

Ja, jag har verkligen fått ångest inför att ta mig till skolan igen! Inte för själva resan dit och hem för den går ju galant med bmw:n, brett och fint precis som jag vill =)
Men utan för att börja gå fem dagar i veckan!! Visst jag pluggar ju heltid men det är svårt att få timmar att plugga hemma när man är 25h/vecka i skolan.
Jag vet inte hur det ska funka. Om jag inte hade haft min sjukdom hade det vart en helt annan sak.
Även om jag inte hade min diagnos i höstas när jag pluggade så hade ju ju iaf alla symptom och allt.
Jag har mina bra/pigga perioder och mina dåliga/trötta perioder. Och i höstas tror jag inte att det var någon som märkte att jag hade sämre perioder för då var det sällan en dag som man skulle vara i skolan för då gick vi max 3dagar/vecka och det var inte ens heldagar. Då var det en helt annan sak! Sen kunde jag däcka direkt när jag kom hem och sova i några dygn för att sen bli pigg igen och orka plugga ikapp. Så såg hela min hösttermin ut. I skolan tyckte en del att jag var så duktig som klarade allt så bra (MVG=) med barn och allt men dom vet inte heller sanningen bakom allt. Att sova mer eller mindre konstant i flera dagar och vara helt osocial är varken lätt eller kul. Sedan är jag hur pigg som helst och då börjar mina vakna perioder då jag sover ca 3h/dygn. Jag är som en skållad råtta överallt och ingenstans och gör allt för att komma ikapp.

Därför känns det så jobbigt att gå 5dagar i veckan. så här ser mitt schema ut:
mån: 9-12
tis:13-16
ons:9-12
tors: 9-16
fre: 9-16
visst är det 3 halvdagar men jag kan nästan lova att dom övriga timmarna blir till att sova för att orka. När jag väl är hemma så lever inte jag ett vanligt studentliv utan då går jag över i mammarollen och är tvåbarnsmamma tills barnen somnar. När dom väl har somnat däckar jag i soffan och har tv:n på som sällskap när sambon jobbar. Jag kan komma på mig själv att titta på sporten (som jag hatar) för att jag är så trött att jag inte ens har reagerat på att det är sport på tv!?! Hjärntrött om något!

Sen är det klart att det spelar roll att jag rätt nyligen gick in i väggen. Den hopplösa men ack så berömda väggen! Jag gick inte bara in i den och studsade tillbaka utan jag fastnade där och där satt jag som ett klister rätt länge innan jag sakteligen började lossna, bit för bit, dag för dag. Rätt som det var hade jag klistrats fast igen.

Det känns tufft att börja skolan igen med så mycket tid i skolan. För mig underlättar det att ha hemstudier för då kan jag lägga upp studierna efter hur det passar mitt liv. tänk om allt kunde anpassas efter mitt och sambons liv, så annorlunda allt skulle bli då! =P (EGO)

Slutet gott, allting gott ?

Jobbigt med en dålig start på dagen!!
Började redan igår kväll. låter konstigt kanske men när jag glömmer att ta min kvällsmedicin så får jag hemsk huvudvärk och den får jag stå ut med hela dagen efter =( även om jag tar min medicin för sent.
Idag är det första dagen på dagis för mina gullungar. Sonen som är äldst tyckte det var helt onödigt att gå till dagis efter ett långt jullov med mamma, för han ville vara hemma och leka som vanligt. I hans värld så är han inte så förtjust i förändringar i tillvaron. Han vill gärna ha saker som dom brukar vara och sista tiden har vi ju vart hemma. Däremot min dotter längtade till dagis. Hennes kärlek "O" väntade ju där =) Och alla andra kompisar förståss! Så hon ville med glädje klä på sig och snabbt ta sig till dagis.
Det vart lite slitigt att med ett glatt humör uppmuntra sonen om alla hans kompisar som är på dagis som längtar efter att få träffa honom är där. Men icke! så vad gör man? drar sin 3,5åring till dagis?
nä helst inte! men jag mutade honom, mutor är faktiskt väldigt bra ibland =) jag mutade honom med att få åka BOB till dagis med lillesyrran om han var snäll och gjorde som jag sa. och vips så var alla kläder på! =)
för bobben älskar dom att åka så den julklappen tackar vi verkligen för! =)
Väl på dagis hann jag knappt se skymten av honom för han blev så uppslukad av glädje över att träffa alla sina kompis där, och att dom fick träffa honom. Däremot blev lillasyster lite blyg och insåg vad det innabar att vara på dagis igen, en hel lång dag UTAN mamma. Men som kom dottern kärlek fram och hon blev genast på bättre humör och sedan sa vi hejdå och jag gick runt för att vinka till dom genom fönstret som dom brukar öppna.

Sedan gick jag hem för att betala massa räkning åt helsike för sent bara för att csn betalade ut 2500kr i december månad. Hur illa är inte det? till svars ska jag trösta mig med att reste kommer vid terminsstart. Ja men ofta mina andra räkningar väntar på det!? Nä inte det minsta! så det blir väl flera påminnelser är jag rädd för och det blir ju superdyrt för en student, inte nog med att hemförsäkringen kom i en klumpsumma och någon, nämner inte vem, i familjen drog på sig en krafti fortkörningsbot..
Men det är bara att bita i det sura äpplet och le över att pengarna har kommit och fortsätta kämpa! det är bara det att den här gången är det sura äpplet fruktansvärt surt!!


Uppdateringar av bloggen

Snacka om att jag lär mig varje dag =)
Nu har jag läst och lärt mig massor och aktiverat mig på många sidor så jag ska få flera läsare. om någon vill länka till mig eller att jag ska länka till eran blogg så är det bara att kommentera så länkar vi ihop oss =)
Senaste är att jag har lärt mig innerbörden av att Pinga =P känner mig otroligt tekniskt faktiskt haha!
Så nu ska jag länka till en sevärd sida =) :

http://bloggkartan.se/registrera/24618/tierp

Bröllopsmoln <3

Imorse vaknade jag av en alldeles underbar dröm!
Jag hade drömt om att jag och min älskade sambo gifte oss!!
Självklart har jag en dröm om att en dag få gifta .
mig med honom men jag har inte tänkt ut något mera specifikt inför det bröllopet, bara att jag ska vara bedårande vacker.
Men drömmen var så äkta, så sann och så realistisk!
Jag gjorde mig i ordning och fick hjälp med att ta på mig min vita underbara bröllopsklänning medan min sambo, någon annanstans tog på sig sina fina kläder.
Vi möttes i kyrkan där nära och kära satt i bänkarna och jag gick altargången fram emot min blivande man.
Jag minns att jag var världens lyckligaste kvinna!
Prästen pratade på och sedan höll vi våra löften inför varandra och alla närvarande.
Jag grät av lycka och att få bli J´s fru. Över att få bli en hel familj på riktigt!!
Efter vi hade gått ut ur kyrkan och alla kastade rispuffar på oss (fråga mig inte varför dom kastade rispuffar) så åkte vi häst och vagn för bi klockstapeln i Karlholm till ett ställe vid vattnet där vi skulle ta våra bröllopsbilder.
Under tiden åkte gästerna på bröllopet hem och gjorde sig i ordning för några timmar senare började middagen och bröllopsfesten.
Efter fotograferingen tänker jag inte gå in i detalj på vad som hände utan skriver bara CENCUR =)
Sedan böt vi om och hade en hejdundrandes bröllopsfest!
Det enda som var konstigt med drömmen var att "Berga" från min klass i gymnasiet var på bröllopet och han hade en vit kavaj på sig som han hade tryckt upp massa bilder på honom när han var liten på..

Så hela dan idag har jag svävat på rosa moln efter den underbara drömmen! =)


Böter - BarnAkuten - Max!

Ja gårdagen var riktigt tung vill jag lova!
Natten till igår vaknade min lilla prinsessa runt midnatt och höll mig vaken till 5tiden på morgonen. Om det ändå hade vart för att hon inte kunde sova men icke. istället låg hon i våran säng med krampliknande symtom i magen som kom och gick hela tiden. hon har haft så nån gång tidigare och det gick över tillslut. jag provade allt denna gången med som tex magmassage med händerna och genom att röra hennes ben och emellanåt var det bra. men rätt som det är kom kramporna igen och hon ligger och ålar sig fram och tillbaka i sängen av smärta! Stackars lilla arma flicka! vi trodde från början att det hade att göra med att vi glömt att ge henne sin medicin på dagen för hon åt lite mat som innehöll laktos. så vi började ju vid midnatt med att ge henne sin magmedicin och sedan tar det olika lång tid innan det gör nytta. Men den här gången var allt annorlunda. När jag väl bestämt mig för att ringa efter en ambulans så hade snuttat somnat i våran säng så då lät jag det vara. Men på morgonsidan ringde jag 1177 och dom sa åt oss att åka direkt till barnakuten. ska tilläggas att på morgonsidan var hon som vanligt igen, precis som förra gång det här hände. Men vi valde att åka in iaf. Så lillebror kom och hämtade sonen som fick åka till farmor och farfar så slapp han åka med till sjukhuset. Väl på sjukhuset och väldigt många timmar senare fick vi åka hem. dom trodde det var förstoppning för läkarstudenten sa att det var den absolut största anledningen till att barn kom in för magont. men herregud Förstoppning?!
Nu tänker ni säkert att läkare har rätt för dom har utbildning. Ja ofta är det så men inte denna gång. Hur länge läser  man till läkare? 6år typ va? Ja nåt sånt iaf och hur gammal är min son som har vart förstoppad mer eller mindre sen han föddes, jo 3,5år. så kom inte till MIG och säg att hon hade förstoppning! herregud! men men.. vi får med skräck vänta på ifall det dyker upp igen och då blir det ambulans med ilfart igen till akademiska sjukhuset och då med en arg mamma o ambulansen som kommer att neka hjälp av den okunniga  läkarkanditaten. Professionellt förhållningssätt? No shit att han hade! det kanske han får lära sig sista terminen?!?
Jag vet inte vad det kan vara men jag kan tänka mig att det är tarmvred eller att hon har fickor på tarmen eller något åt det hållet.

Ja efter gårdagen var jag helt slut och i bilen på vägen hem så insåg vi att vi var extremt hungriga,för jag hade bara tagit med 5frukter åt oss och dom var slut. Prinsessan fick dom flesta =P
Så vi stannade på MAX och jag åt ett helt maxmål med smältost till och light cola. Det var så underbart gott! i morse skrev jag upp i min checkkalender det jag åt igår och döm om min förvåning så blev det bara -1,5propoints. Fast dom minuspointsen drog jag av från min bonus så det gick ju galant! trodde det skulle bli riktigt error i checklistan men icke.
En sak som jag har lärt mig sen förra gången jag var med är att vara mera mänsklig. Låter kanke konstigt men förra gången var jag helt inställd på att gå ner i vikt och INGET fick störa mina matplaner för då tappade jag all kontroll. Den gången blev min son inlagd på akademiska i några dagar och jag tappade allt. Hur mycket points är det i sjukhusmaten??  kaos blev det. Nu har jag insett att jag inte ska klandra mig själv eller för den delen ha dåligt samvete över en nödlösning som MAX igår. Men vad gör man? fortsätter åka 9mil hemåt med en hungrig dotter i bilen efter kl 20 en söndagskväll? nödlösning fick det blir och gott var det. jag verligen njöt =)

nu undrar ni kanske vad jag menar med "böter" i rubriken??
Ja ni läsare det kan jag berätta =P
På vägen till uppsala så körde min sambo och vi hade komiskt nog suttit och pratat om hastigheter hit och dit i bilen. Och han hade kört helt lagligt hela vägen hemifrån och gör alltid det om det inte är akut av något slag, typ förlossning eller mjölkbil eller liknande =P Men så hamnade han efter en lastbil och han satt i telefonen med sin pappa så han valde att ligga kvar bakom lastbilen för det var mycket trafik. När samtalet var slut så körde han om lastbilen och PANG där stod haffa med lasern ! sambon sa några hoppfulla ord om att dom kanske inte knäppte på honom och jag "tröstade" honom med att det gjorde dom garanterat eftersom han låg i filen närmast där polisen stod. då sa sambon " ja men vart ska dom ta in mig och vart kommer den polisen som ska vinka in mig på E4anifrån?" jag svarade lugnt med "du har en rastplats strax här framme och polisen kommer nog ifatt dig för dom kan ju inte gå ut på E4an och vinka in dig". sagt och gjort så låg en polisbil i bredd med blåljusen på och pekade om att köra in på rastplatsen.
Väl där kom polisen fram och bad J att sätta sig i polisbilen istället.
Prinsessan vaknade av att J stängde bildörren efter sig och frågade vart pappa var. Jag valde att berätta sanningen och sa att pappa sitter bakom oss i en polisbil. då frågade hon om han skulle åka polisbil men jag svarade att han skulle åka med oss till sjukhuset. då slog det plötsligt mig "hur mycket förfort körde han egentligen??"
dottern vart orolig och jag försökte lugna hennes oro med att säga att pappa hade kört lite för fort och då får pappa en lapp av polisen där han ska betala in pengar som straff.
min dotter satt tyst en stund och sen sa hon att hon ville att jag skulle köra istället för pappa för då kom det minsann inga poliser som tar pappa. =)
J kom tillbaka och vår dotter blev glad och lite lättad över att se pappa igen. Han muttrade lite och jag tittade på lappen som jag förklarade för M om.. han hade kört  129km/h på 120väg och det kostade honom (oss) 1500kr, fasikens så dyrt! men men polisen hade en bra dag där han gjorde sitt jobb, dessvärre blev det ett riktigt dyrt sjukhusbesök för att få höra ordet "förstoppning"....

Små händelser för andra är stora för mig

Ja precis som rubriken säger.. små händelser för andra är stora för mig.
Jag beger mig längre och längre in i bloggvärlden för varje dag som går nu och hjärnan går på högvarv när det gäller layouten. Inte hur det ska se ut, utan att få den att se ut som jag har planerat. Det är ju en hel annan femma =) men det börjar sakteligen att arta sig. Har bett om lite hjälp för nu har jag kört fast lite känns det som. Ni märker säkert själva att bloggen ser lite konstig ut, om inte så Vad bra att ni inte ser det !!
Det som i layoutvärlden är små saker för andra är stora steg för mig att jag har lärt mig, med hjälp såklart =)
idag lyckades jag HELT SJÄLV att göra en header i powerpoint och sen spara headern som jpeg fil och sen lyckades jag få in den på bloggen. riktigt nöjd faktiskt =) Jag som aldrig öppnat powerpoint förr, om inte på datakunskapen i skolan då..
Sedan har jag lyckats lägga in reklam på min sida som jag tjänar pengar på =) Jag kommer bara att ha sådan reklam som jag själv gillar och använder mig av, så det är verkligen sånt jag står för. Idag har jag lagt in Lovefilm.se och ellos.se som båda är kanonsidor med olika ändamål. Säg vad man inte kan beställa från ellos?! you name it! lovefilm.se är en jättebra sida där man lånar filmer ifrån och ser dom hemma ilugn och ro. Ett mycket mycket billigare alternativ till att hyra filmen på konsum. plus att du har den direkt i brevlådan och det är väldigt bekvämt!

Viktmässigt har jag haft ytterligare en bra dag =) jag väntar med spänning på vad vågen ska visa på onsdag!!
Insåg igår att det är verkligen ingen konstighet att jag har gått upp i vikt när jag vart hemma och sjukskriven.. Jag bad J att köpa hem någon god choklad igår ( ja jag vet att jag ska gå ner i vikt men jag räknade mina propoints på dom och åt de rutor som jag hade råd med=) jag vägde mina bitar och skrev upp gram och antalet propoints på chokladen.. sedan räknade jag ut hur mycket propoints det var om jag åt hela chokladkakan.. hela 40PP!!! och sen sån har jag ju smällt i mig näst intill dagligen varje dag hur länge som helst, och en massa annat gottis med för den delen! Jag blir snarare väldigt förvånad över att jag inte har gått upp mera ändå!

Nu ska barnen läggas, som har vart uppe alldeles för länge, och sedan tänker jag strunta i alla måsten och bara ligga och mysa i soffan med min älskade sambo <3
han är dessutom ledig imorgon så då känns det redan extra mysigt =) Han är knappt ledig en hel dag/vecka.. så hans lediga stunder försöker vi ta vara på även om det inte alltid lyckas..
På återseende och spana gärna in Ellos och Lovefilm =)

Statistik

Haha trist rubrik men jag blir väldigt förvånad men glad över att det är så många som läser min blogg =) ska försöka fortsätta med min egen designade layout i helgen.. svårt att få allt som jag vill!

nu väntas fruktstund med barnen, som L sa häromdagen "vem ska äta all fjukt" =)

Tissel och Tassel

Idag har jag haft en mysig hemmadag med barnen. Vi har varit inne och lekt och sen gick vi ut för att skotta snö och därefter drog jag dom på Boben till konsum för att handla och sedan hem igen. Pust! gick inte alls lika lätt som i pudersnö.. snön hade inte samma glid kan jag ju säga! men 3aktivitetspropoints till mig =) Lovely! Dom spar jag till helgen om jag ens kommer att utnyttja dom.

idag har jag ätit jättegott hela dagen.
började med the och en lite macka. nu är ju frukosten mitt svåraste mål på dagen för jag tar helst bara en kopp te men de senaste åren kämpar jag med att iaf få i mig något till, en liten macka eller något annat.
Lunchen bestod av rester från gårdagen.
middagen blev grillad kycklingfile med auberginegratäng. Fast de auberginer som jag köpte var dåliga så dom slängde jag direkt och fick lov att improvisera med zucchini istället men det vart jättegott och nyttigt det med. Tänka sig att en hel ugnsform med grönsaker och massa gott bara var 2pp för HELA! det enda som det var propoint i var ju oljan och parmesanosten. Och ja, jag mätte upp oljan för jag vet med mig vilka dåliga ögonmått jag har.
så nu sitter jag här och är mätt men lite sugen på en kopp the eftersom jag inte har druckit något mera sen i morse.. och ändå har jag 13pp kvar! jag måste äta 34pp/dag så jag har lite kvar att tugga i mig. En frukt kvar har jag med för att fylla upp dagskvoten av frukt och grönsaker.

Jag köpte hem massa frukt igår och innan kvällsmaten la jag upp all frukt i en skål, och melonerna fick ligga utanför för dom fick inte plats.. då frågade min son: "mamma vem ska äta upp all den där fjukten??" hehe ja du det ska vi och framförallt MAMMA göra =)
Jag tycker att det är svårare att känna sötsug när jag äter min dagliga kvot av frukt och grönt. Så när jag äter mina 0propoints frukter och grönsaker så försvinner sötsuget och det är ju kanon!
Men jag har märkt att mitt sug för mat har avtrappats en hel del i och med min medicinering. Det kan vara en biverkan står det i innehållsförteckningen. eller snarare så står det att antingen får man ökad eller minskad aptit. Jag tackar och bockar för att jag verkar få det sistnämnade!
Ingen behöver vara orolig för jag har gott av volanger runt mig så det tar tid innan det går någon nöd på mig och jag äter tillräckligt nu kan jag lova =)

som ni kanske har sett på bloggen så försöker jag mig på att göra en egen layout.. Vilket verkligen inte är det lättaste!! men envis till tusen är jag och jag kan inte heller låta bli att jag tycker att det är roligt att pyssla med koder och script eller vad det nu är =P

Förövrigt har jag haft en bra dag och sov iaf 4h i natt =) rena drömmen att få sova så många timmar i sträck! nu tror ni säkert att jag är ironisk men tyvärr inte.. de senaste veckorna har jag sovit ca 3h/natt och därför har jag mina dagar då jag sover dygnet runt. typ som häromdagen då jag vaknade 13.42!! eller häromdagen, det var ju igår för sjutton!

Pennepasta med sparris och kräftstjärtar.

Viktväktarmat

Pennepasta med sparris och kräftstjärtar.


Inskrivning på Viktväktarna

Ja, jag överlevde inskrivningen på viktväktarna idag! =)
känns som en stor börda har lossnat från mina axlar idag bara för att jag gick dit! men jag var riktigt nära att vända utanför huset.. men jag tvingade mig, tvingade mig till att gå in och "offentlig" göra hur mycket jag har gått upp i vikt. Även om det bara är min konsulent Karin som ser min vikt så ser ju dom som har sett mig förr att jag har gått upp mycket i vikt. Men nu har jag tagit ett första steg mot min nya målvikt och därför börjar min belöning redan idag. Det kanske låter konstigt men för mig och säkert för många andra är det svåra att ta steget dit, innanför dörrarna. Väl där är jag bara glad över att jag tog mig dit. Första gången känns alltid värst!!
Dagens belöning bestod av jättefina tulpaner (som jag älskar) från min sambo, visserligen köpte jag dom själv för han skulle inte hinna det men det gör inget, tanken som räknas =)

Sedan har jag själv belönat mig med ett armband bara för att jag tog modet till mig och skrev in mig där. Ett armband som jag ska samla små berlocker på, en berlock för var 3:e kg som jag går ner.
Tänkte skriva mitt belöningssystem så ni får se vad jag kämpar mot, förutom vikten såklart.

Inskrivning: Ett armband att samla berlocker på.
Vart 3:e kg: En ny berlock på mitt armband.
5% & 10%: En stor, lyxig, extra fin berlock. (en för 5% och en för 10%)
85kg: En väska.
79kg: 300kr att shoppa för på tex shopen i Skärplinge eller Owe Janssons i Valbo eller liknande affär.
75kg: Ett par skor.
70kg: Färgning och klippning av hår hos en frisör.
Målvikt (den är inte riktigt bestämd är men strax under 70iaf): Kryssning/hotellövernattning med min kärlek J och då ska vi vara barnfria =) samt att jag ska shoppa upp mitt presentkort på Moniques i Tierp =)

Övrigt: Min underbara sambo ställer hela tiden upp som stöd och ger mig blommor och extra kärlek emellanåt =) vilket aldrig blir fel!
det var min belöningsstege det =)

Efter jag kom hem från VV så lagade jag ett jättegott recept från kokboken Smala Italien. Pennepasta med sparris och kräftstjärtar. Riktigt gott!! en ny snabbmat som är här för att stanna hos oss =) jag ska försöka få upp en bild på bloggen på maten. om ni tittar i kokboken så ser ni i receptet att det ska vara morötter i, men jag hade inga hemma så jag slängde i gul och röd paprika istället.
Nu ska jag fortsätta att läsa på VV hemsida och göra mig synlig i olika forum.

dan före vägare-dan...

Idag är dagen för inskrivningsdagen på Viktväktarna i Tierp. Känns så himla nervöst och jag kommer att skämmas i massor men jag behöver nog skämmas för att ta mig ordentligt i kragen denna gång. Jag vet ju att jag kan eftersom jag gick ner 19kg sist. Jag Vill och jag Kan gå ner i vikt!
Jag är motiverad att börja igen och få känna mig hälsosam även om det tar lång tid innan jag har BMI Hälsosam. Sist jag räknade så hamnade jag på Fetma tror jag.. det visar sig imorgon för då ska jag räkna ut det igen när jag har rätt vikt. Jag = fetma!! Herregud, visst jag vet ju att jag har gått upp massor i vikt och så men jag känner mig inte som jag i BMI kategorin Fetma/Överviktig. Jag vill vara Normalviktig igen! Jag längtar så efter att se vågen stå på under 76kg, för där går min gräns till normalvikt. för att vara normalvikt ska jag väga mellan 62-76kg.

Imorgon är det verkligen dags att ta tjuren i hornen igen och visa för mig själv att jag är värd att satsa på! Jag är värd att kämpa för och må bra. (Gissa om det märks att jag läser Mia Törnbloms bok "självkänsla nu).
Det som är skillnad nu mot sist när jag gick ner i vikt var att förr var jag så paralyserad på att gå ner i vikt och sen är det en peace of cake att hålla vikten.. Jo det gick bra rätt länge, när jag mådde bra. Sen när jag gick in i väggen så bara ökade vikten.. helt otroligt att jag kunde gå upp så mycket så fort..
Den här gången skriver jag in mig med en helt ny attityd. Jag vet att det är lättare att gå ner i vikt än att hålla den sedan, iaf för mig. Jag kommer att satsa på alla mina delmål som jag sätter upp så jag alltid har något positivt att sträva mot och inte bara guldstjärnorna på VV. Jag ska fundera lite till på vad jag ska belöna mig med när jag når vissa mål. På så vis får jag ännu mera motivation till att fortsätta kämpa. Största motivationen är ju ändå mina barn, att nästa vinter orka leka med barnen i snön tex eller att komma i hela min garderob som jag införskaffade när jag var smal sist. Det är så fina kläder som hänger där!!

en annan sak som jag ska göra annorlunda nu är att jag ska tvinga mig själv att stå framför spegeln i sovrummet och se mig själv positivt. sluta klanka ner på mig själv utan istället säga snälla saker om mig. Lära mig att acceptera min kropp som den är (jag har ju trots allt fött två fina barn) och på så vis se viktskillnaderna - vilket gör att hjärnan kanske hinner med på ett helt annat sätt den här gången. För den mentala bilden av mig själv är den som tar längst tid att förändra.

Den här gången ska jag sätta målvikten lite lägre än vad jag hade sist. för sist kände jag att jag hamnade lite mellan storlekarna på kläder samt att jag inte riktigt trivdes ändå. Så med en nervös spänning ska jag ta mina kliv in i mitt nya och hälsosammare liv imorgon!
Ett liv med hälsosamkost och realistiska mål!


Nedräkning och upptrappning

Ja nu är det faktiskt både nedräkning och upptrappning på G i veckan som kommer.
På måndag ska min medicinering höjas (upptrappning) och på onsdag ska jag gå med i viktväktarna igen. så nedräkningen har börjat till VV.

Just nu är jag mammaledig eftersom jag inte får pengar från CSN under julen så då passar det ypperligt att vara ledig med barnen så dom får ett långt jullov. Jag älskar mer och mer för varje dag som går att fåc vara hemma och strosa med mina små älsklingar, ja självklart sambon med men han jobbar ju en massa.
Nyårsafton var jättemysig med familjen. då jobbade J förmiddag och barnen fick sova middag för att för första gången få vara uppe vid midnatt. det blev en succe med lite skräckblandad förtjusning.. lite läskigt men ändå superintressant och fint. Vi åt 3rätters och sen mös vi i soffan till Carswiispelet som sonen fick i julklapp av oss. riktig familjemys kan jag lova! Och det bästa av allt var att jag hade en bra dag och mådde bra =)

idag har vi tagit det lugnt och på kvällskvisten gick vi ut för att leka i snön. Gud vad med snö det är ute! fick först skotta oss fram till pulkabacken och sen fick jag skotta ner för pulkabacken för det var så sjukt med snö. ända upp tom mina knän så det var nog 60cm =) inte så lätt för mina barn på dryga metern att åka stjärtlapp i =P

Nu sitter jag och längtar tills imorgon då jag ska åka till fjollträsk och ev införskaffa en sådan där modernig tvapparat som inte bara har en plattframsida utan även en smal baksida =P ska bli spännande. tänkte att det är dumt att köpa en sprillans när jag inte riktigt vet vad jag vill ha med HD och gud vet vad med alla tillval och blueray och grejjer..

Sen planerar jag som vanligt i min hjärna över hur jag vill ha det i huset. Det kliar i fingrarna att få det färdigt rustat men det är ju den dära ekonomiska biten med. det ska ju betalas och det kostar ju så fruktansvärt med pengar! först på tur står hallen som vi ska riva den lilla"yttepytte"(som M säger) toan för att få en större och bekvämligare hall med tanke på vad med kläder och skor det blir i en hall när man är 4pers och kompisar och så.. så nu är frågan; el eller vattenburen golvvärme? jävla ilandsproblem haha!

Nu ska jag försöka diskutera vidare med min kära sambo =)

RSS 2.0